Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-klooster Mariabosch in Baexem wordt 'zorghuis'

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2015 - 19:06

Tientallen vrijwilligers richten een 'ziekenboeg' op in het oude klooster Mariabosch in Baexem.

Het project heet het 'Samen Zorgen Huis' en wordt een kleinschalige woonzorgvoorziening voor mensen met een zorgprobleem die anders tussen wal en schip raken.

Hospice
Het gaat dan om hulpbehoevenden die te slecht ter been zijn om thuis te wonen, maar te 'gezond' zijn om in een ziekenhuis te worden opgenomen. Ook wordt er een hospice opgericht voor stervende mensen en komt er een gelegenheid voor familie om te verblijven.

Laurentiusziekenhuis
Meer dan tien organisaties steunen het project, waaronder de provincie, zorgverzekeraar CZ en het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Die laatste gaat er onder meer op toezien dat de zorg die door vrijwilligers wordt geboden kwalitatief in orde is.

Volgens de initiatiefnemers is het een uniek project in Nederland. Het klooster in Baexem wordt verbouwd om ruimte te bieden aan zo'n 25 hulpbehoevenden. Wanneer zij daadwerkelijk aanspraak kunnen maken op een verblijfplek is nog niet bekend.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorghotels in opkomst door wegvallen van verpleeghuizen
Nieuwe locatie in beeld voor hospice Panningen
Seinen op groen voor hospice in Panningen
Gezondheidszorg, Ouderen
Plan voor hospice in leegstaand schoolgebouw in Panningen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen