Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-klooster Mariabosch in Baexem wordt 'zorghuis'

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2015 - 19:06

Tientallen vrijwilligers richten een 'ziekenboeg' op in het oude klooster Mariabosch in Baexem.

Het project heet het 'Samen Zorgen Huis' en wordt een kleinschalige woonzorgvoorziening voor mensen met een zorgprobleem die anders tussen wal en schip raken.

Hospice
Het gaat dan om hulpbehoevenden die te slecht ter been zijn om thuis te wonen, maar te 'gezond' zijn om in een ziekenhuis te worden opgenomen. Ook wordt er een hospice opgericht voor stervende mensen en komt er een gelegenheid voor familie om te verblijven.

Laurentiusziekenhuis
Meer dan tien organisaties steunen het project, waaronder de provincie, zorgverzekeraar CZ en het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Die laatste gaat er onder meer op toezien dat de zorg die door vrijwilligers wordt geboden kwalitatief in orde is.

Volgens de initiatiefnemers is het een uniek project in Nederland. Het klooster in Baexem wordt verbouwd om ruimte te bieden aan zo'n 25 hulpbehoevenden. Wanneer zij daadwerkelijk aanspraak kunnen maken op een verblijfplek is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorghotels in opkomst door wegvallen van verpleeghuizen
Nieuwe locatie in beeld voor hospice Panningen
Seinen op groen voor hospice in Panningen
Gezondheidszorg, Ouderen
Plan voor hospice in leegstaand schoolgebouw in Panningen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen