Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-klooster Mariabosch in Baexem wordt 'zorghuis'

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2015 - 19:06

Tientallen vrijwilligers richten een 'ziekenboeg' op in het oude klooster Mariabosch in Baexem.

Het project heet het 'Samen Zorgen Huis' en wordt een kleinschalige woonzorgvoorziening voor mensen met een zorgprobleem die anders tussen wal en schip raken.

Hospice
Het gaat dan om hulpbehoevenden die te slecht ter been zijn om thuis te wonen, maar te 'gezond' zijn om in een ziekenhuis te worden opgenomen. Ook wordt er een hospice opgericht voor stervende mensen en komt er een gelegenheid voor familie om te verblijven.

Laurentiusziekenhuis
Meer dan tien organisaties steunen het project, waaronder de provincie, zorgverzekeraar CZ en het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Die laatste gaat er onder meer op toezien dat de zorg die door vrijwilligers wordt geboden kwalitatief in orde is.

Volgens de initiatiefnemers is het een uniek project in Nederland. Het klooster in Baexem wordt verbouwd om ruimte te bieden aan zo'n 25 hulpbehoevenden. Wanneer zij daadwerkelijk aanspraak kunnen maken op een verblijfplek is nog niet bekend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorghotels in opkomst door wegvallen van verpleeghuizen
Nieuwe locatie in beeld voor hospice Panningen
Seinen op groen voor hospice in Panningen
Gezondheidszorg, Ouderen
Plan voor hospice in leegstaand schoolgebouw in Panningen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen