Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud klooster Hoogcruts wordt creatieve ontmoetingsplek

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 11:09

Het voormalige klooster in Hoogcruts bij Noorbeek wordt een Euregionale ontmoetingsplek voor creatievelingen.

In augustus opent het gerestaureerde kloostercomplex, dat vanaf dan als HX Hoogcruts door het leven gaat, de deuren.

Ontwikkelingen
In het oude klooster kunnen creatievelingen op het gebied van kunst, cultuur, natuur en technologie hun ei kwijt. Zo kunnen er onder andere tentoonstellingen en lezingen worden gegeven.

Pilot
Het project in het klooster is een pilot. Afhankelijk van de resultaten wordt over twee jaar bekeken of HX verder wil gaan in Hoogcruts.

Renovatie
Het monumentale gebouw is van de stichting Limburgs Landschap. Het complex stond sinds 1979 leeg en raakte in verval. De stichting heeft het gebouw vervolgens opgeknapt.

Luister ook: Kloostercomplex Hoogcruts wordt plek voor creatievelingen

Lees ook: Nieuw dak op oud klooster Hoogcruts in Noorbeek

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen