Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-JOVD-voorzitter uit Venray sjoemelde niet

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 19:11

Bram Dirkx uit Venray heeft als hoofdbestuurslid van de JOVD niet 'moedwillig of structureel' gerommeld met declaraties. Evenmin is sprake van 'enige vorm van fraude.'

Tot die conclusie komt de onderzoekscommissie van de jongerenorganisatie van de VVD. Zij stelt dat Dirkx 'in een aantal gevallen zorgvuldiger' had kunnen zijn, maar dat nergens is gebleken dat hij bewust de boel belazerd heeft.

Dubbel declareren
Op 11 maart van dit jaar ‘onthulde’ Quote dat Dirkx ritten dubbel gedeclareerd zou hebben. Tevens zou hij kosten in rekening hebben gebracht die hij in Nederland zou hebben gemaakt, terwijl hij die dag in België verbleef.

Vergissing
De commissie stelt vast dat Dirkx in juni 2012 een rit dubbel gedeclareerd heeft, maar dat dat bij vergissing is gebeurd. Het voordeel bedroeg 64 euro. Eind 2011 en begin 2012 zou hij ook een rit dubbel hebben gedeclareerd, maar het te veel betaalde bedrag werd al eerder teruggestort. Ook ontzenuwde de commissie het België-mysterie. Dirkx was die ochtend inderdaad in het buitenland, maar ’s avonds voor de JOVD in Den Haag. Hij kon zijn aanwezigheid bewijzen met een pintransactie.

Dirkx betreurt de "foutjes" die hij heeft gemaakt bij het declareren. Hij is echter blij dat de onderzoekscommissie bevestigt dat geen sprake was van kwade opzet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Dubieus declaratieverleden Venrays VVD-raadslid Dirkx'
JOVD stelt onderzoek in naar declaratiegedrag VVD'er Dirkx
Reactie Rutte op affaire Verheijen stoort VVD-jongeren
Venlonaar in hoofdbestuur van jeugdafdeling VVD
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen