Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-JOVD-voorzitter uit Venray sjoemelde niet

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 19:11

Bram Dirkx uit Venray heeft als hoofdbestuurslid van de JOVD niet 'moedwillig of structureel' gerommeld met declaraties. Evenmin is sprake van 'enige vorm van fraude.'

Tot die conclusie komt de onderzoekscommissie van de jongerenorganisatie van de VVD. Zij stelt dat Dirkx 'in een aantal gevallen zorgvuldiger' had kunnen zijn, maar dat nergens is gebleken dat hij bewust de boel belazerd heeft.

Dubbel declareren
Op 11 maart van dit jaar ‘onthulde’ Quote dat Dirkx ritten dubbel gedeclareerd zou hebben. Tevens zou hij kosten in rekening hebben gebracht die hij in Nederland zou hebben gemaakt, terwijl hij die dag in België verbleef.

Vergissing
De commissie stelt vast dat Dirkx in juni 2012 een rit dubbel gedeclareerd heeft, maar dat dat bij vergissing is gebeurd. Het voordeel bedroeg 64 euro. Eind 2011 en begin 2012 zou hij ook een rit dubbel hebben gedeclareerd, maar het te veel betaalde bedrag werd al eerder teruggestort. Ook ontzenuwde de commissie het België-mysterie. Dirkx was die ochtend inderdaad in het buitenland, maar ’s avonds voor de JOVD in Den Haag. Hij kon zijn aanwezigheid bewijzen met een pintransactie.

Dirkx betreurt de "foutjes" die hij heeft gemaakt bij het declareren. Hij is echter blij dat de onderzoekscommissie bevestigt dat geen sprake was van kwade opzet.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Dubieus declaratieverleden Venrays VVD-raadslid Dirkx'
JOVD stelt onderzoek in naar declaratiegedrag VVD'er Dirkx
Reactie Rutte op affaire Verheijen stoort VVD-jongeren
Venlonaar in hoofdbestuur van jeugdafdeling VVD
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen