Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-JOVD-voorzitter uit Venray sjoemelde niet

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 19:11

Bram Dirkx uit Venray heeft als hoofdbestuurslid van de JOVD niet 'moedwillig of structureel' gerommeld met declaraties. Evenmin is sprake van 'enige vorm van fraude.'

Tot die conclusie komt de onderzoekscommissie van de jongerenorganisatie van de VVD. Zij stelt dat Dirkx 'in een aantal gevallen zorgvuldiger' had kunnen zijn, maar dat nergens is gebleken dat hij bewust de boel belazerd heeft.

Dubbel declareren
Op 11 maart van dit jaar ‘onthulde’ Quote dat Dirkx ritten dubbel gedeclareerd zou hebben. Tevens zou hij kosten in rekening hebben gebracht die hij in Nederland zou hebben gemaakt, terwijl hij die dag in België verbleef.

Vergissing
De commissie stelt vast dat Dirkx in juni 2012 een rit dubbel gedeclareerd heeft, maar dat dat bij vergissing is gebeurd. Het voordeel bedroeg 64 euro. Eind 2011 en begin 2012 zou hij ook een rit dubbel hebben gedeclareerd, maar het te veel betaalde bedrag werd al eerder teruggestort. Ook ontzenuwde de commissie het België-mysterie. Dirkx was die ochtend inderdaad in het buitenland, maar ’s avonds voor de JOVD in Den Haag. Hij kon zijn aanwezigheid bewijzen met een pintransactie.

Dirkx betreurt de "foutjes" die hij heeft gemaakt bij het declareren. Hij is echter blij dat de onderzoekscommissie bevestigt dat geen sprake was van kwade opzet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Dubieus declaratieverleden Venrays VVD-raadslid Dirkx'
JOVD stelt onderzoek in naar declaratiegedrag VVD'er Dirkx
Reactie Rutte op affaire Verheijen stoort VVD-jongeren
Venlonaar in hoofdbestuur van jeugdafdeling VVD
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen