Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-hulpsheriff in Amerika opgepakt voor Limburgse moord'

Geplaatst opwoensdag 5 mei 2021 - 11:52

Eén van de drie Amerikaanse verdachten van een moord in Bergen in 2019 is een voormalig hulpsheriff in de staat Mississippi.

Dat meldt de Telegraaf.

Huurmoord
De drie Amerikanen zijn vorige week aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Duitser Thomaz Schwarz in zijn woning in Bergen. Volgens het uitleveringsverzoek dat door Nederlandse justitie is ingediend gaat het mogelijk om een huurmoord. De Amerikanen zouden zijn ingehuurd door een Zwitserse zakenman die een zakelijk conflict had met het slachtoffer.

Lees ook: Drie Amerikanen aangehouden in onderzoek moord Bergen

Moord in Bergen november 2019
Foto: SK-Media

Eén van de drie Amerikaanse verdachten zou de 34-jarige William Lyle J. zijn. Hij was volgens Amerikaanse media van mei 2017 tot april 2019 in dienst als hulpsheriff in de staat Mississippi.

In het uitleveringsverzoek staan ook gruwelijke details over de Bergense moord. Zo zouden de verdachten de keel van het slachtoffer hebben doorgesneden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen