Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-hoofdtrainer ruziet met Roda JC over contract

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 16:11

Roda JC en oud-hoofdtrainer Eric van der Luer zitten elkaar nog altijd in de haren. Na zijn vertrek als trainer van het eerste elftal zou Van der Luer een rol krijgen in de jeugdopleiding, maar hij is het niet eens met de geboden contractvoorwaarden.

Omdat partijen er niet samen uitkomen, moet een arbitragecommissie van voetbalbond KNVB zich over de kwestie buigen. Volgens tijdschrift Voetbal International gebeurt dat maandag.

Lees ook: 'Roda JC en Van der Luer met elkaar in de clinch'

Negatieve verhalen
De beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, Mauricio García de la Vega, zou geen heil meer zien in een verlengde samenwerking met Van der Luer. Volgens VI komt dat doordat de Mexicaan 'veel negatieve verhalen zou hebben gehoord' en zou de Maastrichtenaar 'zich ook naar hemzelf niet altijd correct hebben opgesteld.' De vertrokken hoofdtrainer herkent zich niet in die verhalen.

Gedrag-clausule
Het tijdschrift claimt dat Van der Luer een derde van zijn salaris moet inleveren, maar dat hij een deel kan terugkrijgen door 'zich netjes te gedragen' en te helpen bij het binnenhalen van sponsorgeld. Daar zou de voormalig middenvelder geen trek in hebben gehad.

Kleine witte gnoom
Overigens komt de gedrag-clausule niet uit de lucht vallen; afgelopen seizoen liet Van der Luer zich meermaals negatief uit over spelers of trainers. Dat dit niet bij iedereen iedereen in goede aarde is gevallen, bleek onlangs wel in podcast the Voice of Kaalhei. Roda JC-clubicoon Gène Hanssen kwam daarin aan het woord en noemde Van der Luer 'een kleine witte gnoom'.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen