Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-hoofdtrainer ruziet met Roda JC over contract

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 16:11

Roda JC en oud-hoofdtrainer Eric van der Luer zitten elkaar nog altijd in de haren. Na zijn vertrek als trainer van het eerste elftal zou Van der Luer een rol krijgen in de jeugdopleiding, maar hij is het niet eens met de geboden contractvoorwaarden.

Omdat partijen er niet samen uitkomen, moet een arbitragecommissie van voetbalbond KNVB zich over de kwestie buigen. Volgens tijdschrift Voetbal International gebeurt dat maandag.

Lees ook: 'Roda JC en Van der Luer met elkaar in de clinch'

Negatieve verhalen
De beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, Mauricio García de la Vega, zou geen heil meer zien in een verlengde samenwerking met Van der Luer. Volgens VI komt dat doordat de Mexicaan 'veel negatieve verhalen zou hebben gehoord' en zou de Maastrichtenaar 'zich ook naar hemzelf niet altijd correct hebben opgesteld.' De vertrokken hoofdtrainer herkent zich niet in die verhalen.

Gedrag-clausule
Het tijdschrift claimt dat Van der Luer een derde van zijn salaris moet inleveren, maar dat hij een deel kan terugkrijgen door 'zich netjes te gedragen' en te helpen bij het binnenhalen van sponsorgeld. Daar zou de voormalig middenvelder geen trek in hebben gehad.

Kleine witte gnoom
Overigens komt de gedrag-clausule niet uit de lucht vallen; afgelopen seizoen liet Van der Luer zich meermaals negatief uit over spelers of trainers. Dat dit niet bij iedereen iedereen in goede aarde is gevallen, bleek onlangs wel in podcast the Voice of Kaalhei. Roda JC-clubicoon Gène Hanssen kwam daarin aan het woord en noemde Van der Luer 'een kleine witte gnoom'.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen