Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-handballer Boogaard: 'Nederland bereikt volgende ronde'

Geplaatst opdinsdag 18 januari 2022 - 6:30

Oud-handballer Ewout Boogaard heeft er het volste vertrouwen in dat de Nederlandse handbalmannen de volgende ronde van het EK bereiken. "Ik durf mijn geld er op in te zetten."

Nederland plaatst zich dinsdagavond voor de hoofdronde als het wint van Portugal. Boogaard speelde zelf ongeveer 30 interlands voor Oranje en werd landskampioen met de mannen van V&L in 2002.

Hoofdronde
De Nederlandse handbalmannen presteren tot nu toe verrassend goed op het EK. Na een zege op Hongarije en een nederlaag tegen IJsland maakt Nederland nog alle kans om de hoofdronde te bereiken. "Ik vind het knap dat ze een spelconcept hebben wat werkt, terwijl ze voor sommige landen onderdoen", zegt Boogaard.

Kleine spelers
Nederland kent qua lengte veel kleinere spelers in de selectie. "Eigenlijk bijzonder voor een land waar mensen relatief lang zijn", merkt de oud-handballer op. "Maar toch hebben ze een concept met veel verrassing, dynamiek en snelheid."

Dat zag Boogaard ook tegen IJsland. "Ze liepen de hele tijd achter de feiten aan, maar ze kwamen terug en je zag dat het erin zat. Ze waren misschien iets te afhankelijk van de belangrijke spelers die het 60 minuten volhielden."

Limburg
De Limburgse afvaardiging op het EK is groot met zes spelers die afkomstig zijn uit onze provincie, onder wie ook topspelers Luc Steins uit Voerendaal en Kay Smits uit Geleen. "Het is wat kort door de bocht om te zeggen dat bij hun afwezigheid het niks meer is, maar ze zijn belangrijk."

Steins en Smits spelen bij topclubs in Europa. Boogaard hoopt dat meer internationals snel zullen volgen, ook voor Steins en Smits. "Ik gun Luc en Kay vooral dat andere internationals ook de stap kunnen zetten naar het buitenland zodat het team sterker wordt en om de prijzen kan gaan meedoen."

Portugal
Dinsdagavond wacht de cruciale wedstrijd tegen Portugal. Als Nederland wint, is het zeker van de hoofdronde. Het zou voor het eerst in de historie zijn dat Nederland die ronde bereikt op een EK. "Ik zou het bijzonder knap vinden en ik denk dat ze het gaan redden."

Toch wordt het geen eenvoudige wedstrijd, verwacht Boogaard. "Portugal is zeer gegroeid. Ze hebben zich ook met vlag en wimpel geplaatst voor dit EK, maar kampen met blessures en coronagevallen." Dat is volgens de oud-international ook deels de reden dat de Portugezen nog puntloos zijn op het EK.

Lees ook: Handballer Smits wil niet rekenen: 'Winnen tegen Portugal'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen