Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-gouverneur Bovens waarnemend burgemeester Enschede

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 23:06

Oud-gouverneur Theo Bovens wordt waarnemend burgemeester van Enschede. Hij zal naar verwachting zo’n vier maanden actief zijn.

Bovens begint zijn werkzaamheden in Enschede op zaterdag 2 oktober, zo heeft de Overijsselse Commissaris van de Koning Andries Heidema tijdens een besloten bijeenkomst met de fractievoorzitters van de Enschedese gemeenteraad bekend gemaakt. Dat meldt de regionale krant Tubantia.

Ervaring
"Ik denk dat Theo Bovens met zijn ervaring en bestuurlijke deskundigheid van betekenis kan zijn voor het bestuur in Enschede", zegt Heidema in de krant. "Ik ben blij dat hij direct aan de slag kan en fulltime beschikbaar is."

Zeer gemotiveerd
Bovens zelf zegt in een eerste reactie blij te zijn het vertrouwen van de Commissaris van de Koning van Overijssel en de fractievoorzitters in Enschede te hebben gekregen om deze taak in te vullen. "Ik ben zeer gemotiveerd om mij weer in te zetten in een publiek ambt. Ik zie de samenwerking met de inwoners van Enschede graag tegemoet", aldus Bovens.

Opgestapt
Bovens was ruim tien jaar gouverneur. In april stapte hij samen met de zittende gedeputeerden op in het kielzog van de affaire rond oud-directeur Herman Vrehen van de Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). Een meerderheid van het Limburgs Parlement leek geen vertrouwen meer in hen te hebben.

Juist donderdag is het officiële afscheid van Theo Bovens als gouverneur in de Maaspoort in Venlo.

In Enschede volgt Bovens Onno van Veldhuizen op. Die stopt op 1 oktober na één termijn van zes jaar burgemeester te zijn geweest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen