Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud gemeentehuis Wanssum gaat tegen de vlakte

Geplaatst opzondag 11 januari 2015 - 14:42

Het oude gemeentehuis van Wanssum wordt toch gesloopt. Dat werd duidelijk in een statencommissie.

De sloop van het gebouw met de naam Den Schellaert maakt onderdeel uit van het project Ooijen-Wanssum. Dat heeft tot doel de beveiliging tegen hoog water in het gebied fors te verbeteren door een reeks van maatregelen. Op de plek van het voormalige gemeentehuis moet een watergeul komen.

Protest
Tegen de sloop is eerder protest aangetekend door de Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum, de Stichting Venray Monumentaal en het Cuypersgenootschap. Naar aanleiding daarvan is gekeken of er een alternatief was. Maar volgens de stuurgroep die het project begeleidt is dat er niet. Dat is ook meegedeeld in een brief aan de gemeente Venray.

Treurnis bij GroenLinks
Fractievoorzitter Carla Brugmanvan GroenLinks, die de kwestie in de statencommissie aan de orde stelde, vroeg zich af of sloop 'echt de enige oplossing is. Want dat gebeurt dan tot treurnis van een hoop mensen in Wanssum.'
Zij wees op de culturele, beeldbepalende waarde van het oude gemeentehuis. Daarom wil zij weten of extra geld uit de provinciale potjes voor cultuur of verplaatsing van het gebouw geen alternatief is. Brugman is ook fractievoorzitter van de lokale partij PP2 in de gemeenteraad van Venray, waar Wanssum onder valt.

CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck bevestigde de voorgenomen sloop maar wilde er verder niks over zeggen. Hij wil volgens afspraak deze week eerst praten met direct betrokkenen.

Chinees
Het oud-gemeentehuis van Wanssum is begin jaren '50 van de vorige eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect Alexander Kropholler.
Momenteel is er een Chinees restaurant in gevestigd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Statenfractie SP wil Chinees Wanssum verplaatsen
Toch sloop oud raadhuis in Wanssum
Contract hoogwaterplan Ooijen-Wanssum ondertekend
Hoogwaterplan Ooijen-Wanssum eind 2020 mogelijk al klaar
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen