Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud gemeentehuis Wanssum gaat tegen de vlakte

Geplaatst opzondag 11 januari 2015 - 14:42

Het oude gemeentehuis van Wanssum wordt toch gesloopt. Dat werd duidelijk in een statencommissie.

De sloop van het gebouw met de naam Den Schellaert maakt onderdeel uit van het project Ooijen-Wanssum. Dat heeft tot doel de beveiliging tegen hoog water in het gebied fors te verbeteren door een reeks van maatregelen. Op de plek van het voormalige gemeentehuis moet een watergeul komen.

Protest
Tegen de sloop is eerder protest aangetekend door de Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum, de Stichting Venray Monumentaal en het Cuypersgenootschap. Naar aanleiding daarvan is gekeken of er een alternatief was. Maar volgens de stuurgroep die het project begeleidt is dat er niet. Dat is ook meegedeeld in een brief aan de gemeente Venray.

Treurnis bij GroenLinks
Fractievoorzitter Carla Brugmanvan GroenLinks, die de kwestie in de statencommissie aan de orde stelde, vroeg zich af of sloop 'echt de enige oplossing is. Want dat gebeurt dan tot treurnis van een hoop mensen in Wanssum.'
Zij wees op de culturele, beeldbepalende waarde van het oude gemeentehuis. Daarom wil zij weten of extra geld uit de provinciale potjes voor cultuur of verplaatsing van het gebouw geen alternatief is. Brugman is ook fractievoorzitter van de lokale partij PP2 in de gemeenteraad van Venray, waar Wanssum onder valt.

CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck bevestigde de voorgenomen sloop maar wilde er verder niks over zeggen. Hij wil volgens afspraak deze week eerst praten met direct betrokkenen.

Chinees
Het oud-gemeentehuis van Wanssum is begin jaren '50 van de vorige eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect Alexander Kropholler.
Momenteel is er een Chinees restaurant in gevestigd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Statenfractie SP wil Chinees Wanssum verplaatsen
Toch sloop oud raadhuis in Wanssum
Hoogwaterplan Ooijen-Wanssum eind 2020 mogelijk al klaar
Contract hoogwaterplan Ooijen-Wanssum ondertekend
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen