Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-gedeputeerde wordt manager bij Wonen Zuid

Geplaatst opmaandag 2 augustus 2021 - 13:22

Oud-gedeputeerde Andy Dritty uit Landgraaf gaat aan de slag bij woningcorporatie Wonen Zuid. Dritty stapte in april, samen met de andere gedeputeerden, op in de nasleep van de affaire rondom Herman Vrehen.

Dritty gaat op 16 augustus aan de slag. "Mooie uitdagingen op het snijvlak van volkshuisvesting en leefbaarheid aangaan met een team van enthousiaste en betrokken collega's", schrijft hij in een bericht op Facebook. Dritty had als gedeputeerde ook woningbeleid in zijn portefeuille.

IKL
Begin april stapten de vijf overgebleven gedeputeerden onder wie Dritty en gouverneur Theo Bovens op in het kielzog van de affaire rondom oud-directeur Herman Vrehen van stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). Eerder traden om die reden de CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus al terug.

Vrehen zou gemeenschapsgeld naar zijn eigen bedrijven hebben doorgesluisd. Uit een onderzoek bleek later dat hij zich schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling, maar niet aan fraude of zelfverrijking.

Geen vertrouwen
Directe aanleiding voor het opstappen van de vijf gedeputeerden en Bovens waren moties wantrouwen van de PVV. Daarin werd gesteld dat er geen vertrouwen meer was dat zij in staat zouden zijn om de noodzakelijke verandering op het gebied van integriteit en degelijk bestuur te realiseren. Omdat die moties op een meerderheid leken te kunnen rekenen, dienden de vijf en Bovens daarop hun ontslag in.

Lees ook: Bestuurscrisis compleet: alle gedeputeerden opgestapt

Wethouder
Dritty was eerder van 2006 tot 2014 wethouder in Landgraaf voor de lokale partij GBBL, de grootste partij in de gemeenteraad. Van 2014 tot 2018 was hij fractievoorzitter. Bij de verkiezingen van maart 2018 was hij niet meer herkiesbaar. Verder was hij van 2014 tot 2019 directeur van de Euregio Rijn-Maas Noord. Daarmee stopte hij toen hij eind juni 2019 'partijloos' gedeputeerde werd in het eerste extraparlementaire provinciebestuur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen