Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-gedeputeerde sluist subsidie door naar eigen bv's'

Geplaatst opmaandag 22 maart 2021 - 23:08

Oud-gedeputeerde Herman Vrehen (CDA) zou tonnen aan subsidies doorsluizen naar eigen bedrijven. Dat meldt NRC maandagavond.

Vrehen is onder andere directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

Verstrengeld
In die hoedanigheid huurt hij volgens de krant medewerkers in via zijn bedrijven. Ook verkoopt hij via de stichting producten aan zijn eigen bedrijven. Bovendien zou hij zich laten inhuren tegen een te hoog tarief.

Netwerk
Na zijn vertrek als gedeputeerde in 2009 zou Vrehen - met steun van de top van het CDA-Limburg - een netwerk van stichtingen en bedrijven gebouwd hebben die in opdracht van provincie en gemeenten groen- en bosonderhoud uitvoeren. Het werk wordt uitgevoerd door statushouders en mensen met een arbeidshandicap, aldus de krant.

Tonnen subsidie
Op die manier zijn tonnen aan subsidiegeld doorgesluisd naar zijn eigen ondernemingen, zo schrijft de krant op basis van eigen onderzoek. IKL ontvangt jaarlijks 3 miljoen euro subsidie van onder andere de Provincie Limburg, gemeenten en de Postcodeloterij.

Uit functie ontheven
Na vragen die de krant stelde over de praktijken is Vrehen vorige week uit zijn functie ontheven, in afwachting van de uitkomsten van extern onderzoek. Tegen NRC erkent Vrehen dat hij als IKL-directeur zaken doet met zijn eigen bedrijven en zegt hij achter de manier waarop dat gelopen is te staan. Volgens Vrehen staat de raad van toezicht er ook achter.

Ook vindt hij zijn salaris zelf niet te hoog. "Maar misschien is dit wel het moment om te zeggen: we gaan het anders doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen