Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-gedeputeerde sluist subsidie door naar eigen bv's'

Geplaatst opmaandag 22 maart 2021 - 23:08

Oud-gedeputeerde Herman Vrehen (CDA) zou tonnen aan subsidies doorsluizen naar eigen bedrijven. Dat meldt NRC maandagavond.

Vrehen is onder andere directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

Verstrengeld
In die hoedanigheid huurt hij volgens de krant medewerkers in via zijn bedrijven. Ook verkoopt hij via de stichting producten aan zijn eigen bedrijven. Bovendien zou hij zich laten inhuren tegen een te hoog tarief.

Netwerk
Na zijn vertrek als gedeputeerde in 2009 zou Vrehen - met steun van de top van het CDA-Limburg - een netwerk van stichtingen en bedrijven gebouwd hebben die in opdracht van provincie en gemeenten groen- en bosonderhoud uitvoeren. Het werk wordt uitgevoerd door statushouders en mensen met een arbeidshandicap, aldus de krant.

Tonnen subsidie
Op die manier zijn tonnen aan subsidiegeld doorgesluisd naar zijn eigen ondernemingen, zo schrijft de krant op basis van eigen onderzoek. IKL ontvangt jaarlijks 3 miljoen euro subsidie van onder andere de Provincie Limburg, gemeenten en de Postcodeloterij.

Uit functie ontheven
Na vragen die de krant stelde over de praktijken is Vrehen vorige week uit zijn functie ontheven, in afwachting van de uitkomsten van extern onderzoek. Tegen NRC erkent Vrehen dat hij als IKL-directeur zaken doet met zijn eigen bedrijven en zegt hij achter de manier waarop dat gelopen is te staan. Volgens Vrehen staat de raad van toezicht er ook achter.

Ook vindt hij zijn salaris zelf niet te hoog. "Maar misschien is dit wel het moment om te zeggen: we gaan het anders doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen