Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-directeur Prime Champ moet staat ruim drie ton betalen

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 14:55

Oud-directeur Geert Verdellen van champignonbedrijf Prime Champ moet ruim 300.000 euro betalen aan de staat. Dit bedrag heeft hij volgens de rechtbank geïnd met criminele activiteiten met zijn onderneming.

Aanvankelijk eiste justitie een bedrag van 860.139,75 euro, maar de rechtbank gaat daar niet in mee. Het zogeheten 'wederrechtelijk verkregen voordeel' valt lager uit dan dat het Openbaar Ministerie had berekend. De rechtbank stelt het bedrag vast op 331.083,14 euro.

Gijzeling
Als Verdellen besluit zijn portemonnee niet open te trekken, kan hij maximaal drie jaar worden gegijzeld. Dat betekent dat zijn vrijheid wordt ontnomen en hij tussen vier muren wordt geplaatst.

Lees ook: OM wil tonnen van sjoemelende oud-directeur Prime Champ

Uitbuiting
De oud-directeur van Prime Champ, met locaties in Venlo en Horst, kreeg in 2016 een celstraf van twee jaar opgelegd. De rechtbank achtte bewezen dat het bedrijf onder leiding van Verdellen valsheid in geschrifte heeft gepleegd en dat Poolse pluksters werden uitgebuit.

Prikklok
De topman werd verweten met het tijdsregistratiesysteem te hebben geknoeid. Jarenlang zouden Poolse arbeiders bij het champignonbedrijf zijn onderbetaald. Zo maakten ze lange dagen, hadden ze amper vrije tijd en moesten ze een deel van hun inkomsten inleveren voor eten en huisvesting.

Lees ook: Uitbuiting en fraude: celstraf voor directeur Prime Champ

Hoger beroep
Met de uitspraak in deze ontnemingszaak is een einde gekomen aan een langslepende kwestie. Maar niets is wat het lijkt: Verdellen ging in de strafrechtzaak in hoger beroep. Vier jaar na de uitspraak mag het gerechtshof in 's-Hertogenbosch zich buigen over de zaak-Verdellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen