Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-CDA-statenlid Louis Daems (83) overleden

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2015 - 21:01

Oud-CDA statenlid Louis Daems uit Maastricht is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij zat in totaal elf jaar in het Limburgs Parlement, van 1974 tot 1981 en van 1991 tot 1995.

Daems bekleedde ook meer dan dertig jaar prominente functies binnen organisaties van het midden-en kleinbedrijf. Zo was hij vice-voorzitter van het Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond (KNOV), de voorganger van het huidige MKB-Nederland.

Erelid
Bij die organisatie was hij negen jaar lang lid van het landelijk hoofdbestuur en penningmeester. Bij zijn afscheid in 2004 werd hij benoemd tot erelid.

Daems was ook vijftien jaar lid van de SER, de Sociaal-Economische Raad. Die adviseert het kabinet en het parlement over de hoofdlijnen van het sociaal-economische beleid.

Maastricht
Hij was ook nog steeds actief voor het CDA in Maastricht. Zo was hij vice-voorzitter van het afdelingsbestuur en voorzitter van de adviescommissie voor de kandidatenlijst van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

'Groot mens'
In een overlijdensadvertentie in de Limburgse kranten omschrijft het Maastrichtse CDA 'euze Louis' als 'een groot mens,een gedreven mens, een betrokken mens'.
Daems was ook Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Donderdag wordt een afscheidsdienst gehouden in de Sint-Janskerk in Maastricht.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Koninklijke onderscheiding voor vier scheidende Statenleden
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
Voorzitter MKB-Nederland: 'Luister meer naar de regio's'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen