Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-CDA-statenlid Louis Daems (83) overleden

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2015 - 21:01

Oud-CDA statenlid Louis Daems uit Maastricht is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij zat in totaal elf jaar in het Limburgs Parlement, van 1974 tot 1981 en van 1991 tot 1995.

Daems bekleedde ook meer dan dertig jaar prominente functies binnen organisaties van het midden-en kleinbedrijf. Zo was hij vice-voorzitter van het Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond (KNOV), de voorganger van het huidige MKB-Nederland.

Erelid
Bij die organisatie was hij negen jaar lang lid van het landelijk hoofdbestuur en penningmeester. Bij zijn afscheid in 2004 werd hij benoemd tot erelid.

Daems was ook vijftien jaar lid van de SER, de Sociaal-Economische Raad. Die adviseert het kabinet en het parlement over de hoofdlijnen van het sociaal-economische beleid.

Maastricht
Hij was ook nog steeds actief voor het CDA in Maastricht. Zo was hij vice-voorzitter van het afdelingsbestuur en voorzitter van de adviescommissie voor de kandidatenlijst van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

'Groot mens'
In een overlijdensadvertentie in de Limburgse kranten omschrijft het Maastrichtse CDA 'euze Louis' als 'een groot mens,een gedreven mens, een betrokken mens'.
Daems was ook Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Donderdag wordt een afscheidsdienst gehouden in de Sint-Janskerk in Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
Koninklijke onderscheiding voor vier scheidende Statenleden
Voorzitter MKB-Nederland: 'Luister meer naar de regio's'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen