Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-carnavalsprins loopt voor twee: 160 kilometer in 24 uur

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 16:40

In 24 uur wordt zaterdag twee keer de Kennedymars gelopen als benefietactie voor een oud-prins en door een oud-prins van Susteren.

Jack Koolen uit Susteren moet minimaal 7,5 kilometer per uur lopen, wil hij die 160 kilometer binnen 24 uur halen. "Het wordt een uitdaging, maar ik weet waar ik het voor doe."

Zwaar ongeluk
En vooral ook voor wie hij het doet. Zijn beste vriend en tevens opvolger, Roy Swilles, kreeg afgelopen maart een zwaar ongeluk waarbij hij alletwee zijn onderbenen verloor. Lopen zit er voor hem nooit meer in en daarom loopt Koolen nu voor twee. "Het is emotioneel natuurlijk niet altijd even makkelijk. Als je dan voor het eerst bij hem op bezoek gaat, denk je pfoe pfoe, dan weet ik wel zeker voor wie en wat ik ga lopen, dat is wel heel duidelijk ja."

Aanpassingen
Het hele leven van Roy stond en staat op zijn kop. Hij moet een hoop aanpassen. "Van het geld dat Jack ophaalt kan ik het huis aanpassen of een aangepaste auto kopen. Dat heb ik nodig om het toch een beetje makkelijker te maken voor mezelf."

Blauwe polsbandjes
Hoeveel geld al is opgehaald, wil Jack niet zeggen. "Dat heeft met privacy te maken", zegt hij. "Maar er is al een heel mooi bedrag opgehaald, vooral door de blauwe polsbandjes met 'Hike for Roy with Joy' erop. Ik krijg foto's vanuit Spanje en Griekenland met die polsbandjes erop."

Vriendschap
De motivatie van Jack is vooral de vriendschap met Roy. "Roy is 25 jaar en toen hij werd geboren heb ik aan zijn wieg gestaan. Wat dat betreft zijn we erg met elkaar verweven", zo vertelt hij.

Tranen
Jack loopt van Susteren naar Aken, Verviers, Luik, Maastricht en dan langs de Maas weer terug naar Susteren. Hij vertrekt zaterdagmiddag om 17:00 uur en hoopt zondagmiddag te finishen. En dan is het feest én veel emotie. "Ja, tranen van geluk natuurlijk. Dat denk ik wel", zegt Roy.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen