Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-burgemeesters Heerlen en Valkenburg overleden

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 13:43

Twee Zuid-Limburgse oud-burgemeesters zijn overleden. Het gaat om Paul Gilissen van Valkenburg en Jan Reijnen van Heerlen.

Zij werden respectievelijk 85 en 93 jaar oud.

Coronavirus
Het overlijden van Gilissen werd via Facebook bekend gemaakt door zijn dochter Nelleke. Volgens TV-Valkenburg overleed hij aan het coronavirus. De lokale zender verwijst naar een eerder Facebookbericht van zijn dochter van enkele dagen geleden. Daarin maakte zij bekend een lichtje voor haar vader te branden vanwege zijn strijd tegen het coronavirus.

Fusie
Paul Gilissen was sinds 1976 burgemeester van Valkenburg-Houthem. Na de fusie met Berg en Terblijt in 1982 werd dat Valkenburg aan de Geul. In oktober 1990 ging Gilissen met ziekteverlof. In juli 1991 stopte hij definitief. Hij was lid van de KVP (Katholieke Volkspartij) die in 1980 opging in het CDA.

Uitwassen massatoerisme
Tijdens zijn burgemeesterschap had Gilissen aanvankelijk te maken met de uitwassen van het massatoerisme naar Valkenburg. Er waren toen in het hoogseizoen vaak relletjes met dronken jongeren in het uitgaanscentrum. Daar trad hij stevig tegen op. Hij probeerde ook een ander soort toeristen te trekken.

Besloten kring
Gilissen werd in Amsterdam geboren maar groeide op in Geleen. Hij doorliep het gymnasium in Venray. Voordat hij burgemeester werd, werkte hij bij de gemeenten Geleen en Eindhoven en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De uitvaart van Paul Gilissen vindt woensdag noodgedwongen in besloten kring plaats.

Heerlen
Jan Reijnen was van 1976 tot 1986 burgemeester van Heerlen. De in het Brabantse Kaatsheuvel geboren Reijnen was net als Gilissen lid van eerst de KVP en later het CDA. Voor de KVP was hij tussen 1972 en 1977 ook Eerste Kamerlid. Voordat hij burgemeester van Heerlen werd, bekleedde hij dat ambt in het Noord-Hollandse Wervershoof en in Oldenzaal.

ABP
Reijnen stopte als burgemeester in Heerlen toen hij voorzitter werd van de Raad van Toezicht van pensioenfonds ABP. Even later in 1988 werd hij bestuursvoorzitter. Die functie bekleedde hij tot 1997. Reijnen woonde in het Brabantse Vught.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen