Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-burgemeesters Heerlen en Valkenburg overleden

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 13:43

Twee Zuid-Limburgse oud-burgemeesters zijn overleden. Het gaat om Paul Gilissen van Valkenburg en Jan Reijnen van Heerlen.

Zij werden respectievelijk 85 en 93 jaar oud.

Coronavirus
Het overlijden van Gilissen werd via Facebook bekend gemaakt door zijn dochter Nelleke. Volgens TV-Valkenburg overleed hij aan het coronavirus. De lokale zender verwijst naar een eerder Facebookbericht van zijn dochter van enkele dagen geleden. Daarin maakte zij bekend een lichtje voor haar vader te branden vanwege zijn strijd tegen het coronavirus.

Fusie
Paul Gilissen was sinds 1976 burgemeester van Valkenburg-Houthem. Na de fusie met Berg en Terblijt in 1982 werd dat Valkenburg aan de Geul. In oktober 1990 ging Gilissen met ziekteverlof. In juli 1991 stopte hij definitief. Hij was lid van de KVP (Katholieke Volkspartij) die in 1980 opging in het CDA.

Uitwassen massatoerisme
Tijdens zijn burgemeesterschap had Gilissen aanvankelijk te maken met de uitwassen van het massatoerisme naar Valkenburg. Er waren toen in het hoogseizoen vaak relletjes met dronken jongeren in het uitgaanscentrum. Daar trad hij stevig tegen op. Hij probeerde ook een ander soort toeristen te trekken.

Besloten kring
Gilissen werd in Amsterdam geboren maar groeide op in Geleen. Hij doorliep het gymnasium in Venray. Voordat hij burgemeester werd, werkte hij bij de gemeenten Geleen en Eindhoven en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De uitvaart van Paul Gilissen vindt woensdag noodgedwongen in besloten kring plaats.

Heerlen
Jan Reijnen was van 1976 tot 1986 burgemeester van Heerlen. De in het Brabantse Kaatsheuvel geboren Reijnen was net als Gilissen lid van eerst de KVP en later het CDA. Voor de KVP was hij tussen 1972 en 1977 ook Eerste Kamerlid. Voordat hij burgemeester van Heerlen werd, bekleedde hij dat ambt in het Noord-Hollandse Wervershoof en in Oldenzaal.

ABP
Reijnen stopte als burgemeester in Heerlen toen hij voorzitter werd van de Raad van Toezicht van pensioenfonds ABP. Even later in 1988 werd hij bestuursvoorzitter. Die functie bekleedde hij tot 1997. Reijnen woonde in het Brabantse Vught.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen