Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-burgemeester vereeuwigd in torenspits Nederweert

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 16:31

Oud-burgemeester Henk Evers is vereeuwigd in de gerenoveerde torenspits van de Sint-Lambertuskerk in Nederweert.

De renovatie is inmiddels bijna afgerond. Tijdens de bouw zijn een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan de torenspits.

Kraagstenen
“Er moesten vijf kraagstenen worden vervangen. Dat zijn stenen met beeltenissen van vaak fictieve personen”, vertelt projectleider John Metselaars. “Wij dachten dat het leuk zou zijn om toenmalig burgemeester Henk Evers te verrassen door hem te vereeuwigen.”

Video: L1

Peelwerkerskop
Het resultaat viel enigszins tegen, want de gelijkenissen zijn ver te zoeken. “Het lijkt niet echt op oud-burgemeester Evers”, zegt Metselaars. “Het was natuurlijk een verrassing, dus de kunstenaar moest het met alleen maar foto’s doen.” Desondanks pakte de oud-burgemeester het sportief op. 'Het is een echte peelwerkerskop en de mond klopt ook', appte hij naar de projectleider.

Tijdcapsule
Naast de kraagsteen van de oud-burgemeester heeft Evers tijdens zijn afscheid ook nog een tijdcapsule in een van de torenspitsen mogen plaatsen. Samen met zijn kleinzoon heeft hij verhalen over Nederweert in de capsule achtergelaten. De verwachting is dat de kerk over honderd jaar opnieuw wordt gerenoveerd en de capsule tegen die tijd door bouwvakkers gevonden wordt.

Lees ook: Stukjes baksteen rond kerktoren, omgeving afgezet

In 2016 vielen er kleine brokstukken van de kerktoren. In april van dit jaar werd uiteindelijk gestart met de renovatie van de Sint-Lambertuskerk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen