Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-burgemeester Jos Waals van Venray overleden

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 21:13

Oud-burgemeester van Venray Jos Waals is maandagmiddag op 77-jarige leeftijd overleden.

Dat bevestigt de huidige burgemeester van Venray, Luc Winants.

Geworteld
Waals was van 1991 tot 2009 burgemeester van Venray. "Hij is 19 jaar burgemeester van Venray geweest. Dat is echt uitzonderlijk lang", zegt Winants. "Dat komt zelden voor en geeft toch weer hoezeer iemand geworteld is in een gemeenschap."

Bleef aan
Na zijn derde termijn als burgemeester van Venray kreeg Waals eervol ontslag, maar op verzoek van gouverneur Léon Frissen bleef hij van september 2009 tot 2 januari 2010 nog aan als waarnemend burgemeester voor de gemeente Venray. Hans Gilissen werd zijn opvolger.

Politie
Na zijn pensioen werd Waals benoemd tot voorzitter van de Commissie van Toezicht Arrestantenzorg bij de Regionale Politie Limburg-Noord. Na invoering van de Nationale Politie werd hij in maart 2013 door de minister van Veiligheid en Justitie benoemd tot voorzitter van de Commissie van Toezicht Arrestantenzorg bij de Eenheid Limburg en werd hij gekozen tot een van de vier leden van het Landelijk Centrum Commissies van Toezicht Arrestantenzorg.

Nederlandse Ridderorden
Daarnaast was Waals onder andere actief als lid van de Raad van Toezicht Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse Ridderorden.

Onderscheidingen
Waals ontving in juni 1999 Das Verdienstkreuz 1e Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland. Dit vanwege zijn inspanningen voor de gevallen Duitse soldaten die begraven liggen op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn. In april 2006 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Venray opent een digitaal condoleanceregister op de gemeentelijke website.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen