Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-burgemeester Jos Waals van Venray overleden

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 21:13

Oud-burgemeester van Venray Jos Waals is maandagmiddag op 77-jarige leeftijd overleden.

Dat bevestigt de huidige burgemeester van Venray, Luc Winants.

Geworteld
Waals was van 1991 tot 2009 burgemeester van Venray. "Hij is 19 jaar burgemeester van Venray geweest. Dat is echt uitzonderlijk lang", zegt Winants. "Dat komt zelden voor en geeft toch weer hoezeer iemand geworteld is in een gemeenschap."

Bleef aan
Na zijn derde termijn als burgemeester van Venray kreeg Waals eervol ontslag, maar op verzoek van gouverneur Léon Frissen bleef hij van september 2009 tot 2 januari 2010 nog aan als waarnemend burgemeester voor de gemeente Venray. Hans Gilissen werd zijn opvolger.

Politie
Na zijn pensioen werd Waals benoemd tot voorzitter van de Commissie van Toezicht Arrestantenzorg bij de Regionale Politie Limburg-Noord. Na invoering van de Nationale Politie werd hij in maart 2013 door de minister van Veiligheid en Justitie benoemd tot voorzitter van de Commissie van Toezicht Arrestantenzorg bij de Eenheid Limburg en werd hij gekozen tot een van de vier leden van het Landelijk Centrum Commissies van Toezicht Arrestantenzorg.

Nederlandse Ridderorden
Daarnaast was Waals onder andere actief als lid van de Raad van Toezicht Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse Ridderorden.

Onderscheidingen
Waals ontving in juni 1999 Das Verdienstkreuz 1e Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland. Dit vanwege zijn inspanningen voor de gevallen Duitse soldaten die begraven liggen op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn. In april 2006 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Venray opent een digitaal condoleanceregister op de gemeentelijke website.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen