Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-burgemeester Brunssum overleden

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 18:27

Oud-burgemeester Louw Hoogland van Brunssum is woensdag overleden. Hoogland bestuurde de Parelstad van 1975 tot 1991.

De bestuurder was de zoon van politicus Jan Hoogland, die voor de PvdA in de Eerste Kamer zat.

Vaals
Na zijn jaren in Brunssum was Hoogland ook nog een jaar waarnemend burgemeester van Vaals. Eerder was de in Sint Annaparochie geboren PvdA-politicus zes jaar lang eerste burger van Terschelling.

Humor
Hoogland werd omschreven als de laatste Brunssumse burgemeester uit de tijd waarin bestuurders van nature een zekere statuur hadden, maar ook als een man met gevoel voor humor. Toch was hij zeker niet onbesproken. Zo werd de oud-burgemeester na zijn vertrek uit Brunssum aangeklaagd voor corruptie.

Reisjes
Hij zou op kosten van een aannemer vier reizen naar Spanje en een trip naar Hongarije zou hebben gemaakt. Hij kreeg eerst een voorwaardelijke gevangenisstraf, maar werd in hoger beroep vrijgesproken. Hoogland kreeg wel een boete voor verboden wapenbezit, omdat hij geen vergunning had voor een antiek geweer, een erfstuk.

Louw Hoogland woonde tot zijn overlijden in zorgvilla Ridderspoor in Nuth. Hij werd 85 jaar oud.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA vindt vertrek Hoes 'niet noodzakelijk'
Aantal CDA-burgemeesters in Limburg daalt
Winants twijfelt over tweede periode in onrustig Brunssum
Procedure nieuwe burgemeester van Brunssum pas in zomer
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen