Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-bondscoach: 'Stop vergelijking met mannenvoetbal'

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 9:25

Voormalig Oranjeleeuwinnen-bondscoach Roger Reijners vindt het onterecht dat vrouwenvoetbal constant wordt vergeleken met de mannelijke tak van sport.

"Vergelijken met mannenvoetbal is niet terecht. Je moet het vergelijken met vrouwenvoetbal", zei de 55-jarige Roermondenaar in gesprek met de L1 Nieuwsshow.

Ontwikkeling
Reijners was van 2010 tot augustus 2015 bondscoach van bij de vrouwenploeg. Volgens de oefenmeester heeft vrouwenvoetbal sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. "Het algemene niveau wordt steeds beter. Wereldwijd gezien wordt de sport steeds groter. Het wordt steeds beter. Ook tijdens dit WK."

Fysiek
Het is voor Reijners dan ook een doorn in het oog dat er geklaagd wordt over het niveau en de verschillen met het mannenvoetbal. "Het verschil is niet te groot. Het is gewoon anders. Alleen als je kijkt naar de fysieke verschillen", zegt hij.

Lees ook: Ruim 2,2 miljoen kijkers zien Oranje achtste finale bereiken

Topploegen
De Oranjeleeuwinnen strijden in Frankrijk op het WK om de wereldtitel. Ze hebben zich onlangs al verzekerd van de tweede ronde. Donderdagavond neemt de ploeg van Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst) het op tegen Canada. Reijners verwacht dat Oranje wint. "Het wordt een mooie wedstrijd tussen twee topploegen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen