Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-bondscoach: 'Stop vergelijking met mannenvoetbal'

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 9:25

Voormalig Oranjeleeuwinnen-bondscoach Roger Reijners vindt het onterecht dat vrouwenvoetbal constant wordt vergeleken met de mannelijke tak van sport.

"Vergelijken met mannenvoetbal is niet terecht. Je moet het vergelijken met vrouwenvoetbal", zei de 55-jarige Roermondenaar in gesprek met de L1 Nieuwsshow.

Ontwikkeling
Reijners was van 2010 tot augustus 2015 bondscoach van bij de vrouwenploeg. Volgens de oefenmeester heeft vrouwenvoetbal sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. "Het algemene niveau wordt steeds beter. Wereldwijd gezien wordt de sport steeds groter. Het wordt steeds beter. Ook tijdens dit WK."

Fysiek
Het is voor Reijners dan ook een doorn in het oog dat er geklaagd wordt over het niveau en de verschillen met het mannenvoetbal. "Het verschil is niet te groot. Het is gewoon anders. Alleen als je kijkt naar de fysieke verschillen", zegt hij.

Lees ook: Ruim 2,2 miljoen kijkers zien Oranje achtste finale bereiken

Topploegen
De Oranjeleeuwinnen strijden in Frankrijk op het WK om de wereldtitel. Ze hebben zich onlangs al verzekerd van de tweede ronde. Donderdagavond neemt de ploeg van Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst) het op tegen Canada. Reijners verwacht dat Oranje wint. "Het wordt een mooie wedstrijd tussen twee topploegen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen