Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-boegbeeld van vakbond De Unie overleden

Geplaatst opdonderdag 21 juli 2016 - 21:10

Theo Willms (61), jarenlang het boegbeeld van vakbond De Unie in Limburg, is overleden aan een slopende ziekte.

Bij vakbonden en werkgevers werd donderdag geschrokken gereageerd. Dat hij ernstig ziek was, was bekend, maar zijn overlijden kwam toch onverwachts, zegt Ellen Kuppens, hoofd personeelszaken van DSM.

Vakbond
Theo Willms was 17 jaar docent bij Schoevers Opleidingen, maar in 1995 ruilde hij het leraarschap in voor vakbond De Unie. Hij ging met werkgevers onderhandelen over cao’s, sociale plannen en reorganisaties: het typische vakbondswerk.

Humor
Zijn opvolger Patrick
Meerts herinnert zich hoe Theo met humor iemand flink de waarheid kon vertellen. Ellen Kuppens van DSM beaamt dat. "Als de spanning te hoog opliep, wist hij met een kwinkslag de boel weer vlot te trekken. Hij was een heel mooie vakbondsbestuurder. We zullen hem missen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Omvang reorganisatie DSM verrast De Unie en FNV
Cao-onderhandelingen DSM vastgelopen: 'mager loonbod'
Hoofdkantoor DSM in Heerlen
Nieuwe cao chemieconcern DSM stap dichterbij
Oud-DSM-topman Peter Elverding begraven
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen