Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-bestuurders moeten woningstichting 8 ton betalen

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 14:49

Twee voormalige bestuurders van de Limburgse woningstichting Vitaal Wonen moeten ruim 800.000 euro plus rente terugbetalen voor ten onrechte ontvangen salaris, foute declaraties en andere vormen van zelfverrijking.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht woensdag bepaald in een civiele procedure, aangespannen door ZOWonen, die inmiddels is gefuseerd met Vitaal Wonen.

Terugbetalen
Het gaat om twee bestuurders, vader Jos en zoon Noël, en twee aan de zoon verbonden bedrijven. De zoon moet ruim 500.000 euro terugstorten, zijn bedrijven nog eens circa tachtig mille. Die bedragen betreffen ten onrechte ontvangen salaris en kostenvergoedingen in de periode 2005-2013.

Luxe etentjes
Verder waren er niet-verantwoorde kasopnames en werden onrechtmatig wijnen aangeschaft en diners en lunches genuttigd. De oud-bestuurder moet verder de kosten vergoeden voor het onderzoek naar de omvang van de schade.

Weinig bewijs
Vader ontving ruim twee ton aan ten onrechte ontvangen salaris. De zoon werd ontslagen wegens malversaties, maar er was tegen hem onvoldoende bewijs beschikbaar om hem te vervolgen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Megafraude woningcorporatie: toezichthouders gehoord
Graaiende bestuurders: luxe etentjes en studiereizen
Vitaal Wonen Limbricht
Gevangenisstraf voor fraude bij woningstichting
Ex-bestuurder Vitaal Wonen houdt zijn mond
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen