Overslaan en naar de inhoud gaan

OU start met nieuwe master Gezondheidswetenschappen

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 6:30

De Open Universiteit (OU) in Heerlen start in september met de Nederlandstalige academische masteropleiding Gezondheidswetenschappen.

Studenten gaan dan ook aan de slag met een bijbehorend schakelprogramma, laat de OU weten. De OU heeft eind april, met een positief besluit van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), groen licht gekregen om te beginnen met deze opleiding.

Behoefte aan oplossing vraagstukken
De multidisciplinaire master is deeltijd te volgen en studenten worden opgeleid tot professionals in de zorg en gezondheid. Dat betekent dat studenten studie en werk kunnen combineren. Rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens zegt trots te zijn op deze nieuwe master. "In deze coronacrisis is benadrukt dat er in de zorg en gezondheid behoefte is aan mensen die vraagstukken op het vlak van bijvoorbeeld digitalisering kunnen oplossen. Rode lijn in deze master betreft de thema's digitale transformatie, data science en e-health. De opleiding levert professionals af die bijvoorbeeld met e-health toepassingen in ziekenhuizen efficiënter kunnen maken. Of een vaccinatietraject gestroomlijnd kunnen laten verlopen", licht Bastiaens toe.

'Zorg van de toekomst vormgeven'
Een combinatie van kennis uit verschillende wetenschapsgebieden komt aan bod. Denk hierbij aan psychologie, management, informatiekunde en milieu. "In de zorg en publieke gezondheid zijn deze disciplines nauw met elkaar verweven. Studenten verdiepen zich in actuele thema's zoals digitalisering van zorg, leefstijlpreventie en multidisciplinaire samenwerking. Ons doel is om professionals op te leiden die aan de hand van wetenschappelijk onderzoek samen de zorg van de toekomst gaan vormgeven", vertelt opleidingsdirecteur prof. dr. Lilian Lechner.

Na een half jaar kiest de student voor één van de twee specialisaties: Gezondheidsbevordering of Management en kwaliteitszorg. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 17 mei aanmelden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen