Overslaan en naar de inhoud gaan

OTTO Work Force staat achter plannen over 'arbeidsrechten'

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 8:32

Het Limburgse uitzendbureau OTTO Work Force staat helemaal achter de Europese voorstellen om werknemers betere rechten te geven als ze in een ander land gaan werken.

Frank van Gool, directeur van OTTO Work Force is 'erg blij' met de plannen.

Voorstel
De Europese voorstellen houden in dat werknemers die in een ander EU-land aan de slag gaan, net zo betaald moeten krijgen als hun collega’s die in het gastland hetzelfde werk doen. Ook arbeidsvoorwaarden als bonussen en vergoedingen moeten worden gelijkgetrokken.

Concurrentie
Dit voorstel van een EU-commissaris moet oneerlijke concurrentie en uitbuiting van werknemers tegengaan. OTTO Work Force heeft regelt voor 15.000 flexmedewerkers werk in voornamelijk Nederland, Duitsland en Polen.

Oneerlijk
Van Gool vindt dat bedrijven mensen goed moeten betalen en niet moeten concurreren op arbeidsvoorwaarden. Zijn bedrijf heeft nu nog veel last van malafide bedrijven die mensen te weinig loon betalen of de CAO-verplichtingen niet nakomen. Hij hoopt dat de nieuwe Europese regeling een einde maakt aan deze oneerlijke concurrentie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woningnood ook probleem voor arbeidsmigranten
Arbeidsmigranten
'Charmeoffensief moet arbeidsmigranten lokken'
Uitzendbureau Otto: 'Over 10 jaar uitzendkrachten uit Azië'
Otto: 'Kritiek op Polenhotel beetje hypocriet'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen