Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

OTTO werkt aan tijdelijk 'Polenhotel' in Sevenum

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 16:59

Uitzendbureau OTTO Workforce uit Venray wil in Sevenum een tijdelijk wooncomplex voor 400 buitenlandse uitzendkrachten bouwen.

Het complex moet komen aan de rand van het bedrijventerrein Greenport en begin volgend jaar klaar zijn.

Toezicht
In het complex komen 150 appartementen voor 2 en 4 personen. Ook komt er een voetbal- en basketbalveld voor de bewoners. Om overlast tegen te gaan, zal er permanent toezicht zijn. OTTO wil het complex tien jaar gaan gebruiken voor de huisvesting van uitzendkrachten die kortere tijd naar Nederland komen.

Rand
Volgens topman Frank van Gool is de locatie aan de rand van Greenport ideaal. "Je wilt zo'n complex niet in een woonwijk hebben. Dit is beter. Je hebt een supermarkt in de omgeving en dat is ook handig," stelt Van Gool. "Ook hoeven de mensen nu niet ver te reizen want de meesten werken op Greenport. Daar hebben we ruim 1000 mensen aan het werk in de logistiek en de landbouw."

Inspraak omwonenden
Huisvesting van Polen en andere buitenlandse werknemers roept vaak weerstand op bij omwonenden. Daar is het bedrijf zich van bewust. Daarom gaat het met de omwonenden en bedrijven in gesprek over het tijdelijke complex. "Er is altijd koudwatervrees", weet ook Van Gool. "Maar we gaan de omwonenden vragen om kritisch mee te kijken. Om met suggesties te komen om onze plannen te verbeteren. Daarna gaan we de definitieve aanvraag indienen bij de gemeente."

Caravans
OTTO heeft al verschillende locaties in Nederland waar voornamelijk Polen worden gehuisvest. In Venlo wonen bijvoorbeeld in een voormalig klooster 250 arbeidsmigranten. Ook liggen er plannen voor een tijdelijke voorziening in Venray, op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van OTTO. Daar moeten 240 medewerkers gehuisvest worden in speciaal door het bedrijf ontwikkelde caravans.

Impressie van het geplande Polenhotel in Sevenum
Afbeelding: OTTO Workforce

Tekort aan woonruimte
Desondanks is er nog steeds een groot tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten. "Alleen al in de regio Venlo hebben we duizenden extra plekken nodig", stelt Van Gool. "En de vraag naar buitenlandse werknemers wordt alleen maar groter door de krapte op de arbeidsmarkt."

Grotere wooncomplexen
Het bedrijf is met 20 Nederlandse gemeenten in gesprek over nieuwe faciliteiten. In de toekomst wil OTTO grotere complexen gaan bouwen. "Met een maximum van 1000 personen", zegt Van Gool. "In die complexen kun je ook meer voor de arbeidsmigranten doen. Er kan een Poolse winkel in of een kapper. Dat is dan rendabel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen