Overslaan en naar de inhoud gaan

OTTO werkt aan tijdelijk 'Polenhotel' in Sevenum

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 16:59

Uitzendbureau OTTO Workforce uit Venray wil in Sevenum een tijdelijk wooncomplex voor 400 buitenlandse uitzendkrachten bouwen.

Het complex moet komen aan de rand van het bedrijventerrein Greenport en begin volgend jaar klaar zijn.

Toezicht
In het complex komen 150 appartementen voor 2 en 4 personen. Ook komt er een voetbal- en basketbalveld voor de bewoners. Om overlast tegen te gaan, zal er permanent toezicht zijn. OTTO wil het complex tien jaar gaan gebruiken voor de huisvesting van uitzendkrachten die kortere tijd naar Nederland komen.

Rand
Volgens topman Frank van Gool is de locatie aan de rand van Greenport ideaal. "Je wilt zo'n complex niet in een woonwijk hebben. Dit is beter. Je hebt een supermarkt in de omgeving en dat is ook handig," stelt Van Gool. "Ook hoeven de mensen nu niet ver te reizen want de meesten werken op Greenport. Daar hebben we ruim 1000 mensen aan het werk in de logistiek en de landbouw."

Inspraak omwonenden
Huisvesting van Polen en andere buitenlandse werknemers roept vaak weerstand op bij omwonenden. Daar is het bedrijf zich van bewust. Daarom gaat het met de omwonenden en bedrijven in gesprek over het tijdelijke complex. "Er is altijd koudwatervrees", weet ook Van Gool. "Maar we gaan de omwonenden vragen om kritisch mee te kijken. Om met suggesties te komen om onze plannen te verbeteren. Daarna gaan we de definitieve aanvraag indienen bij de gemeente."

Caravans
OTTO heeft al verschillende locaties in Nederland waar voornamelijk Polen worden gehuisvest. In Venlo wonen bijvoorbeeld in een voormalig klooster 250 arbeidsmigranten. Ook liggen er plannen voor een tijdelijke voorziening in Venray, op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van OTTO. Daar moeten 240 medewerkers gehuisvest worden in speciaal door het bedrijf ontwikkelde caravans.

Impressie van het geplande Polenhotel in Sevenum
Afbeelding: OTTO Workforce

Tekort aan woonruimte
Desondanks is er nog steeds een groot tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten. "Alleen al in de regio Venlo hebben we duizenden extra plekken nodig", stelt Van Gool. "En de vraag naar buitenlandse werknemers wordt alleen maar groter door de krapte op de arbeidsmarkt."

Grotere wooncomplexen
Het bedrijf is met 20 Nederlandse gemeenten in gesprek over nieuwe faciliteiten. In de toekomst wil OTTO grotere complexen gaan bouwen. "Met een maximum van 1000 personen", zegt Van Gool. "In die complexen kun je ook meer voor de arbeidsmigranten doen. Er kan een Poolse winkel in of een kapper. Dat is dan rendabel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen