Overslaan en naar de inhoud gaan

OTTO werkt aan tijdelijk 'Polenhotel' in Sevenum

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 16:59

Uitzendbureau OTTO Workforce uit Venray wil in Sevenum een tijdelijk wooncomplex voor 400 buitenlandse uitzendkrachten bouwen.

Het complex moet komen aan de rand van het bedrijventerrein Greenport en begin volgend jaar klaar zijn.

Toezicht
In het complex komen 150 appartementen voor 2 en 4 personen. Ook komt er een voetbal- en basketbalveld voor de bewoners. Om overlast tegen te gaan, zal er permanent toezicht zijn. OTTO wil het complex tien jaar gaan gebruiken voor de huisvesting van uitzendkrachten die kortere tijd naar Nederland komen.

Rand
Volgens topman Frank van Gool is de locatie aan de rand van Greenport ideaal. "Je wilt zo'n complex niet in een woonwijk hebben. Dit is beter. Je hebt een supermarkt in de omgeving en dat is ook handig," stelt Van Gool. "Ook hoeven de mensen nu niet ver te reizen want de meesten werken op Greenport. Daar hebben we ruim 1000 mensen aan het werk in de logistiek en de landbouw."

Inspraak omwonenden
Huisvesting van Polen en andere buitenlandse werknemers roept vaak weerstand op bij omwonenden. Daar is het bedrijf zich van bewust. Daarom gaat het met de omwonenden en bedrijven in gesprek over het tijdelijke complex. "Er is altijd koudwatervrees", weet ook Van Gool. "Maar we gaan de omwonenden vragen om kritisch mee te kijken. Om met suggesties te komen om onze plannen te verbeteren. Daarna gaan we de definitieve aanvraag indienen bij de gemeente."

Caravans
OTTO heeft al verschillende locaties in Nederland waar voornamelijk Polen worden gehuisvest. In Venlo wonen bijvoorbeeld in een voormalig klooster 250 arbeidsmigranten. Ook liggen er plannen voor een tijdelijke voorziening in Venray, op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van OTTO. Daar moeten 240 medewerkers gehuisvest worden in speciaal door het bedrijf ontwikkelde caravans.

Impressie van het geplande Polenhotel in Sevenum
Afbeelding: OTTO Workforce

Tekort aan woonruimte
Desondanks is er nog steeds een groot tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten. "Alleen al in de regio Venlo hebben we duizenden extra plekken nodig", stelt Van Gool. "En de vraag naar buitenlandse werknemers wordt alleen maar groter door de krapte op de arbeidsmarkt."

Grotere wooncomplexen
Het bedrijf is met 20 Nederlandse gemeenten in gesprek over nieuwe faciliteiten. In de toekomst wil OTTO grotere complexen gaan bouwen. "Met een maximum van 1000 personen", zegt Van Gool. "In die complexen kun je ook meer voor de arbeidsmigranten doen. Er kan een Poolse winkel in of een kapper. Dat is dan rendabel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen