Overslaan en naar de inhoud gaan

Ottersum krijgt biologische stadstuin

Geplaatst opzaterdag 9 februari 2019 - 10:41

Ottersum krijgt een biologische stadstuin. Het moet een plek worden voor mensen van bijvoorbeeld de sociale werkplaats, en een plek waar de mensen uit de gemeente Gennep hun groente kunnen halen.

"Ook de 30 mensen die in Gennep eten bij de voedselbank halen, kunnen er terecht", zegt initiatiefnemer Fake Mulder.

Pluktuin
Er komt niet alleen een groentetuin, maar ook een pluktuin. De stadstuin biedt ook plaats aan kippen, bijen en varkens. Zaterdag beginnen de voorbereidende werkzaamheden en wordt er voor het eerst gezaaid.

Initiatief
Fake Mulder is ook gemeenteraadslid in Gennep. Het initiatief voor de tuin neemt hij ook een beetje voor zijn 16-jarige zoon, die het syndroom van Down heeft. "Ik zie hem liever buiten in de tuin werken dan fabrieksmatig werk doen."

De grond voor de tuin, een kleine hectare, ligt net buiten Ottersum. De stichting Biologische stadstuin Down To Earth krijgt de grond in bruikleen van de gemeente.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen