Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ottersum krijgt biologische stadstuin

Geplaatst opzaterdag 9 februari 2019 - 10:41

Ottersum krijgt een biologische stadstuin. Het moet een plek worden voor mensen van bijvoorbeeld de sociale werkplaats, en een plek waar de mensen uit de gemeente Gennep hun groente kunnen halen.

"Ook de 30 mensen die in Gennep eten bij de voedselbank halen, kunnen er terecht", zegt initiatiefnemer Fake Mulder.

Pluktuin
Er komt niet alleen een groentetuin, maar ook een pluktuin. De stadstuin biedt ook plaats aan kippen, bijen en varkens. Zaterdag beginnen de voorbereidende werkzaamheden en wordt er voor het eerst gezaaid.

Initiatief
Fake Mulder is ook gemeenteraadslid in Gennep. Het initiatief voor de tuin neemt hij ook een beetje voor zijn 16-jarige zoon, die het syndroom van Down heeft. "Ik zie hem liever buiten in de tuin werken dan fabrieksmatig werk doen."

De grond voor de tuin, een kleine hectare, ligt net buiten Ottersum. De stichting Biologische stadstuin Down To Earth krijgt de grond in bruikleen van de gemeente.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen