Overslaan en naar de inhoud gaan

Oscarnominatie voor Srebrenicafilm met Joes Brauers

Geplaatst opmaandag 15 maart 2021 - 16:35

De Bosnische oorlogsfilm 'Quo Vadis, Aida?' met Joes Brauers uit Bocholtz is genomineerd voor een Oscar.

De film over het Srebrenicadrama is genomineerd in de categorie beste niet-Engelstalige film en moet het opnemen tegen kandidaten uit onder meer Denemarken, Tunesië en Hong Kong.

Lees ook: Joes Brauers in Bosnische Screbrenica-film

Blauwhelm
Joes Brauers speelt in het drama een Nederlandse blauwhelm die tijdens de Bosnische oorlog in moslimenclave Srebrenica is gelegerd terwijl die onder de voet wordt gelopen door de Serven. 'Quo Vadis, Aida?' gaat over de Bosnische Aida die als docente Engels vertaalwerk doet voor de Nederlandse militairen. Na de Servische aanval probeert zij op de basis een veilig heenkomen te vinden.

Ook de genocide na de val van de enclave, waarbij duizenden mensen werden vermoord, komt in de film aan bod.

Cast
Regisseur Jasmila Ibanic won in 2006 al een Gouden Beer won voor haar speelfilmdebuut Grbavica. De rol van Aida wordt vertolkt door de Servische actrice Jasna Ðuricic. Ratko Mladic wordt gespeeld door Boris Isakovic, in het echte leven de man van Jasna Ðuricic. De Vlaamse acteur Johan Heldenbergh, bekend bijvoorbeeld de Netflix-serie De Twaalf (2019), vertolkt de rol van luitenant-kolonel Karremans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen