Overslaan en naar de inhoud gaan

Orkestleden André Rieu starten met mini-concerten

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 16:59

Nu André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest nog altijd niet kunnen optreden vanwege de coronapandemie, kiest de Maastrichtse orkestleider ervoor dat een aantal van zijn musici mini-concerten gaan geven.

Die worden uitgevoerd door vijf musici die samen het Maastrichts Salon Orkest vormen. De concertreeks opent in het eerste weekend van september op Château St. Gerlach.

Nieuwe versie
Rieu zelf speelt niet mee, maar hij heeft wel met deze muzikanten onder leiding van violist en pianist Frank Steijns het repertoire samengesteld. Het huidige Maastrichts Salon Orkest is een nieuwe versie van het ensemble, waarmee Rieu eind jaren zeventig begon aan zijn internationale carrière.

Paviljoen
Veel van het repertoire stamt uit die periode en de muzikanten dragen de originele kleren van het Johan Strauss Orkest. De muziek wordt gespeeld tijdens een diner in de buitenlucht op het landgoed van St. Gerlach. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het paviljoen op het terrein, met inachtneming van alle coronaregels.

Fans
Rieu hoopt dat dit ensemble dit najaar een serie concerten kan geven. Dat zorgt dan nog voor enige omzet, ook al is het opgehaald met maar een klein gedeelte van zijn grote orkest. "Belangrijker nog is dat wij als muzikanten eindelijk weer kunnen optreden en dat onze fans ons ook weer eens te horen en te zien krijgen", vertelt Frank Steijns.

Te onzeker
De kans dat het complete Johan Strauss Orkest dit jaar nog ergens zal optreden is niet zo groot. André Rieu zei vorige maand nog dat hij hoopte op een tournee naar Israël in november, maar aangezien daar de besmettingen flink zijn gestegen, is die kans klein geworden. "Wij hopen dat we zo snel mogelijk weer samen kunnen optreden, maar we moeten de medische ontwikkelingen afwachten", zegt Steijns. "De situatie is nog te onzeker."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen