Overslaan en naar de inhoud gaan

Orgel op dak raadhuis Geleen voor eerbetoon Golden Earring

Geplaatst opdinsdag 9 maart 2021 - 22:15

Op het dak van het raadhuis in Geleen is dinsdagmiddag een draaiorgel gehesen om aanstaande donderdag een ode te brengen aan de zieke Golden Earring-zanger George Kooymans.

Daarmee voegt Sittard-Geleen zich bij andere gemeenten in Limburg die donderdagmiddag tegelijkertijd het nummer Radar Love van de iconische rockband op carillons laten klinken.

Pinkpop
De Golden Earring was een van de bands die in 1970 aanwezig was tijdens de eerste editie van Pinkpop, toen het festival nog in Geleen werd gehouden. Door het beschikbaar stellen van hun installatie wisten ze destijds het festival te redden. Later keerde de band nog eens terug naar het festival in 1977 en speelden ze enkele keren in de Hanenhof.

Mammoetkraan
Daarom kon Geleen niet achterblijven en wilde het ook iets doen voor de actie om de zieke muzikant te eren. Het raadhuis van Geleen heeft echter geen carillon, waardoor werd besloten dan maar een draaiorgel naar boven te hijsen. Dinsdagmiddag ging het apparaat met behulp van een mammoetkraan het dak op.

Verjaardag
Kooymans kreeg onlangs de diagnose ALS te horen. Dat betekende een abrupt einde aan de lange muziekcarrière van de muzikant en betekende tevens het einde van de Golden Earring. Kooymans wordt aanstaande donderdag 73 jaar. Op het tijdstip van zijn geboorte, 17.15 uur, zullen dan op meerdere plekken in Nederland de carillons de hit Radar Love ten gehore brengen. In Limburg doen naast Geleen onder andere Maastricht, Heerlen, Roermond, Weert en Venlo mee met het eerbetoon.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen