Overslaan en naar de inhoud gaan

Orgel op dak raadhuis Geleen voor eerbetoon Golden Earring

Geplaatst opdinsdag 9 maart 2021 - 22:15

Op het dak van het raadhuis in Geleen is dinsdagmiddag een draaiorgel gehesen om aanstaande donderdag een ode te brengen aan de zieke Golden Earring-zanger George Kooymans.

Daarmee voegt Sittard-Geleen zich bij andere gemeenten in Limburg die donderdagmiddag tegelijkertijd het nummer Radar Love van de iconische rockband op carillons laten klinken.

Pinkpop
De Golden Earring was een van de bands die in 1970 aanwezig was tijdens de eerste editie van Pinkpop, toen het festival nog in Geleen werd gehouden. Door het beschikbaar stellen van hun installatie wisten ze destijds het festival te redden. Later keerde de band nog eens terug naar het festival in 1977 en speelden ze enkele keren in de Hanenhof.

Mammoetkraan
Daarom kon Geleen niet achterblijven en wilde het ook iets doen voor de actie om de zieke muzikant te eren. Het raadhuis van Geleen heeft echter geen carillon, waardoor werd besloten dan maar een draaiorgel naar boven te hijsen. Dinsdagmiddag ging het apparaat met behulp van een mammoetkraan het dak op.

Verjaardag
Kooymans kreeg onlangs de diagnose ALS te horen. Dat betekende een abrupt einde aan de lange muziekcarrière van de muzikant en betekende tevens het einde van de Golden Earring. Kooymans wordt aanstaande donderdag 73 jaar. Op het tijdstip van zijn geboorte, 17.15 uur, zullen dan op meerdere plekken in Nederland de carillons de hit Radar Love ten gehore brengen. In Limburg doen naast Geleen onder andere Maastricht, Heerlen, Roermond, Weert en Venlo mee met het eerbetoon.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen