Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatoren evenementen verrassen zorginstellingen

Geplaatst opzaterdag 2 mei 2020 - 10:46

Bewoners en medewerkers van zorginstellingen in Valkenburg, zo'n 780 in totaal, hebben een taart en een cadeaubon van de organisatoren van grote Valkenburgse evenementen gekregen. Daarmee willen de organisatoren hen een hart onder de riem willen steken.

"Wij zijn treurig, maar we realiseren ons dat de situatie in de zorg vele malen triester is", aldus de organisatoren.

Signaal van solidariteit
De Amstel Gold Race, Kerststad Valkenburg, de Heuvelland Wandel en Fiets Vierdaagse, Eroica en het Auw Wieverbal trekken normaal gesproken tien- tot honderdduizenden toeschouwers. Dit jaar zijn de grote evenementen minimaal tot 1 september afgelast, waardoor de organisatoren pas op de plaats moeten maken. Hoewel de misgelopen inkomsten vaak groot zijn, vonden de Valkenburgse organisatoren een gezamenlijk signaal van solidariteit belangrijk.

Hart onder de riem
"We zijn persoonlijk langs geweest bij zorginstellingen Fonterhof, Valkenheim, Oosterbeemd en het Geerlingshospice om de mensen een hart onder de riem te steken", aldus Richard van Beek van het klassieke wielerevenement Eroica. "Voor ons is het een vervelende tijd, maar dat valt in het niet bij de situatie in de zorg."

Hoop op herkansing
De Heuvelland Wandelvierdaagse en Eroica zijn komende zomer afgelast. De Amstel Gold Race hoopt op een herkansing op 10 oktober. Kerststad Valkenburg en het Auw Wieverbal zijn in afwachting van richtlijnen voor evenementen met grote mensenmassa's na 1 september.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen