Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatoren evenementen verrassen zorginstellingen

Geplaatst opzaterdag 2 mei 2020 - 10:46

Bewoners en medewerkers van zorginstellingen in Valkenburg, zo'n 780 in totaal, hebben een taart en een cadeaubon van de organisatoren van grote Valkenburgse evenementen gekregen. Daarmee willen de organisatoren hen een hart onder de riem willen steken.

"Wij zijn treurig, maar we realiseren ons dat de situatie in de zorg vele malen triester is", aldus de organisatoren.

Signaal van solidariteit
De Amstel Gold Race, Kerststad Valkenburg, de Heuvelland Wandel en Fiets Vierdaagse, Eroica en het Auw Wieverbal trekken normaal gesproken tien- tot honderdduizenden toeschouwers. Dit jaar zijn de grote evenementen minimaal tot 1 september afgelast, waardoor de organisatoren pas op de plaats moeten maken. Hoewel de misgelopen inkomsten vaak groot zijn, vonden de Valkenburgse organisatoren een gezamenlijk signaal van solidariteit belangrijk.

Hart onder de riem
"We zijn persoonlijk langs geweest bij zorginstellingen Fonterhof, Valkenheim, Oosterbeemd en het Geerlingshospice om de mensen een hart onder de riem te steken", aldus Richard van Beek van het klassieke wielerevenement Eroica. "Voor ons is het een vervelende tijd, maar dat valt in het niet bij de situatie in de zorg."

Hoop op herkansing
De Heuvelland Wandelvierdaagse en Eroica zijn komende zomer afgelast. De Amstel Gold Race hoopt op een herkansing op 10 oktober. Kerststad Valkenburg en het Auw Wieverbal zijn in afwachting van richtlijnen voor evenementen met grote mensenmassa's na 1 september.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen