Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Solar in tranen: 'Dit is de nekslag'

Geplaatst opvrijdag 9 juli 2021 - 20:43

Bij directeur Joop Soree van Solar Festival Roermond rolden vrijdagavond de tranen over zijn wangen toen hij met zijn team naar de coronapersconferentie keek. Daarin werd bekendgemaakt dat meerdaagse evenementen tot 14 augustus weer verboden zijn.

"Het is een mokerslag. De impact van dit zwabberbeleid is gigantisch", vertelt Soree geëmotioneerd.

Onverwachts
Drie weken geleden kreeg hij nog het goede nieuws te horen dat meerdaagse evenementen weer plaats mochten vinden. "Vanaf dat punt startte een gigantische productie. De artiesten, leveranciers, vergunningen en gesprekken met de gemeente. We hebben alles op alles gezet om het festival af te krijgen. Vandaag werden de puntjes op de i gezet toen we opeens onverwachts dit nieuws voorgeschoteld kregen."

Lees ook: Tot 14 augustus alleen eendaagse evenementen, met zitplaats

Zwabberbeleid
En met de nieuwe maatregelen is Soree het verre van eens. "Het is een paniekreactie, zwabberbeleid." Hij wijst naar de snel oplopende besmettingen van de afgelopen dagen, veelal veroorzaakt in het uitgaansleven. "Dat is toen allemaal veel te snel gegaan. Testen voor toegang werd opeens ingevoerd, maar er is totaal niet nagedacht over hoe dit systeem geïmplementeerd moest worden in de horeca. De ondernemers werden ermee overvallen. En nu is het feestje alweer klaar."

Fieldlab
De snelheid waarmee de festivalplannen voor Solar dit jaar weer verscheurd moeten worden, staat haaks op hoe zorgvuldig en doordacht er volgens Soree is gehandeld tijdens de voorbereidingen. "We hebben met Fieldlab tot in den treure geëxperimenteerd, met succes. De positieve resultaten hiervan veegt het kabinet nu van tafel. Het is niet te geloven."

Furieus
Begrip hiervoor vanuit het kabinet merkte de directeur niet tijdens de persconferentie. Iets wat hem erg opwindt. "Ik ben furieus. Kort voor de wedstrijd trekken ze de stekker eruit met het nieuws dat half augustus 'even gekeken' wordt hoe dan eventueel verder. Daar kunnen wij als branche niks mee. Wij kunnen onze deuren niet één dag opengooien en de volgende weer dicht. Dit is echt een nekslag voor de hele branche", vertelt de diep teleurgestelde directeur.

Lees ook: Programma Solar 2021: van degelijk tot 'ranzig'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen