Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Sjtasiefestasie broedt op alternatief evenement

Geplaatst opzaterdag 15 januari 2022 - 10:16

De kans dat de Sjtasiefestasie in Roermond gewoon door kan gaan, wordt door de coronamaatregelen steeds kleiner. De organisatie heeft de stekker nog niet uit het evenement getrokken, maar broedt wel op een alternatieve vorm van de Sjtasiefestasie.

"De kans op een normale Sjtasiefestasie wordt steeds minder realistisch, maar we zijn als organisatie bezig met een creatief idee om het evenement niet zomaar voorbij te laten gaan", zegt voorzitter Jules Geraedts Stichting Remunj.

Lees ook: Ook Boètegewoeëne Boètezitting afgelast: 'Doet pijn'

Evenementen
Het Roermondse carnavalsevenement is een van de weinige grote vastelaovesevenementen die nog niet zijn afgeblazen. Eerder deze week werd de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo vanwege de coronapandemie afgelast. Ook in andere steden zijn de activiteiten geschrapt. De Sjtasiefestasie staat nog steeds op de kalender. "Feitelijk gezien hebben we nog altijd een evenementenaanvraag lopen, maar na de persconferentie wordt de kans steeds kleiner dat het in normale vorm door kan gaan. We zouden afgelopen week een overleg met de burgemeester hebben, maar omdat de persconferentie vrijdagavond plaatsvond, is dat overleg naar dinsdag verplaatst."

Lees ook: Andere vorm van Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale in 2022

Naar de mensen
Geraedts wil de vastelaovend naar de mensen brengen met de alternatieve Sjtasiefestasie. "Zover de coronamaatregelen dat toelaten", zegt hij. "Ik kan er nog niet al te veel over zeggen. We hebben artiesten die al twee jaar geboekt zijn. Die boekingen staan nog steeds en met die artiesten willen we iets doen." Na het overleg van komende dinsdag met de gemeente Roermond kan hij daar meer over zeggen.

Lees ook: Geen carnavalsactiviteiten in Hoensbroek, Venray nog onzeker

Aangepast programma Maastricht
Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers werkt aan een aangepast programma voor vastelaovend in Maastricht.Een aantal grotere (binnen) evenementen schrapt de vereniging, maar verder is nog alles mogelijk. Ook het uitroepen van een stadsprins is nog een optie.

Sittard
Een ander groot evenement dat nog steeds op de vastelaoveskalender prijkt is het Kanon van 't Balkon in Sittard. De organiserende Societé Zitterd, een samenwerkingsverband tussen de Senaat, het Optoch Kommitee en de Auw Prinse, overlegt zaterdagmiddag over het carnavalsseizoen in Sittard.

Lees ook: Streep door vastelaovend Venlo: alle activiteiten geschrapt

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen