Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie LVK mikt op finale met publiek op 29 januari

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 20:01

De Stichting LVK hoopt de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer volgend jaar gewoon met publiek te kunnen organiseren.

Dat blijkt uit het tijdspad dat de stichting dinsdag bekend heeft gemaakt. De organisatie spreekt dat later tegen. "We koersen niet op een evenement met publiek", zegt woordvoerder Ron Aspers. "De richtlijnen zeggen nu iets anders. We volgen de landelijke richtlijnen."

Online voorverkoop
In het tijdspad staat dat de finale van het LVK op 29 januari gepland staat en dat 20 dagen eerder met de online voorverkoop van tickets begonnen gaat worden. "Het reserveren van kaarten is als moment meegenomen in de route richting de finale, maar of het van toepassing is, is nog maar de vraag", aldus Aspers.

De locatie van het LVK 2021 is nog niet bekend. De halve finales vinden op 8, 15 en 23 januari plaats.

Inzendingen
Deelnemers kunnen vanaf 11 november hun inzending insturen. Daar hebben liedjesschrijvers en artiesten tot 5 december de tijd voor. Een week later zal de vakjury dan bepalen welke inzendingen een plekje verdienen in een van de drie halve finales. Op 14 december worden die vervolgens bekendgemaakt.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen