Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 7:29

De organisatie van de kerstmarkt in Valkenburg is nog alerter na de aanslag in Berlijn van maandagavond. Dat zegt Jo Römling, voorzitter van de Stichting Evenementen Valkenburg bij L1Radio.

Vorig jaar zijn er volgens Römling ontzettend veel maatregelen aangescherpt. Er lopen de hele dag 24 beveiligers rond en aan de ingang wordt extra goed opgelet. Het is nog niet duidelijk of er extra maatregelen komen na de aanslag in Berlijn: "We kunnen wel 100 mensen neerzetten, maar er kan altijd iets gebeuren. Het is nooit waterdicht".

Dreigingsniveau
Het dreigingsniveau in Nederland wordt volgens de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) niet aangepast. De aanslag in Berlijn past in volgens een woordvoerder in het dreigingsbeeld: "We hebben eerder bij gemeenten al gevraagd om aandacht voor kerstmarkten en eventuele maatregelen. Bij grote evenementen worden zonodig inrijbeperkende maatregelen genomen."

Berlijn
Het dodental door de vermoedelijke aanslag in Berlijn is opgelopen tot twaalf. Dat heeft de Duitse politie in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt. 48 mensen liggen in het ziekenhuis, een deel van hen is zwaargewond. Maandagavond reed een vrachtwagen in op een kerstmarkt bij de Gedächtniskirche in de Duitse hoofdstad.

Maastricht
Het evenement Magisch Maastricht neemt geen extra maatregelen 'Berlijn'. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. Ze zijn volgens de woordvoerder altijd alert op verdachte situaties. In Maastricht wordt wél opgeschaald als dit geadviseerd wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Sobere opening Kerststad Valkenburg na 'Parijs'
Onacceptabele risico’s bij Kerststad Valkenburg
Grotten kerstmarkt worden aangepast voor vleermuizen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen