Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 7:29

De organisatie van de kerstmarkt in Valkenburg is nog alerter na de aanslag in Berlijn van maandagavond. Dat zegt Jo Römling, voorzitter van de Stichting Evenementen Valkenburg bij L1Radio.

Vorig jaar zijn er volgens Römling ontzettend veel maatregelen aangescherpt. Er lopen de hele dag 24 beveiligers rond en aan de ingang wordt extra goed opgelet. Het is nog niet duidelijk of er extra maatregelen komen na de aanslag in Berlijn: "We kunnen wel 100 mensen neerzetten, maar er kan altijd iets gebeuren. Het is nooit waterdicht".

Dreigingsniveau
Het dreigingsniveau in Nederland wordt volgens de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) niet aangepast. De aanslag in Berlijn past in volgens een woordvoerder in het dreigingsbeeld: "We hebben eerder bij gemeenten al gevraagd om aandacht voor kerstmarkten en eventuele maatregelen. Bij grote evenementen worden zonodig inrijbeperkende maatregelen genomen."

Berlijn
Het dodental door de vermoedelijke aanslag in Berlijn is opgelopen tot twaalf. Dat heeft de Duitse politie in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt. 48 mensen liggen in het ziekenhuis, een deel van hen is zwaargewond. Maandagavond reed een vrachtwagen in op een kerstmarkt bij de Gedächtniskirche in de Duitse hoofdstad.

Maastricht
Het evenement Magisch Maastricht neemt geen extra maatregelen 'Berlijn'. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. Ze zijn volgens de woordvoerder altijd alert op verdachte situaties. In Maastricht wordt wél opgeschaald als dit geadviseerd wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Sobere opening Kerststad Valkenburg na 'Parijs'
Onacceptabele risico’s bij Kerststad Valkenburg
Limburgse Islamitische Raad: 'kalmte en rust bewaren'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen