Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 7:29

De organisatie van de kerstmarkt in Valkenburg is nog alerter na de aanslag in Berlijn van maandagavond. Dat zegt Jo Römling, voorzitter van de Stichting Evenementen Valkenburg bij L1Radio.

Vorig jaar zijn er volgens Römling ontzettend veel maatregelen aangescherpt. Er lopen de hele dag 24 beveiligers rond en aan de ingang wordt extra goed opgelet. Het is nog niet duidelijk of er extra maatregelen komen na de aanslag in Berlijn: "We kunnen wel 100 mensen neerzetten, maar er kan altijd iets gebeuren. Het is nooit waterdicht".

Dreigingsniveau
Het dreigingsniveau in Nederland wordt volgens de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) niet aangepast. De aanslag in Berlijn past in volgens een woordvoerder in het dreigingsbeeld: "We hebben eerder bij gemeenten al gevraagd om aandacht voor kerstmarkten en eventuele maatregelen. Bij grote evenementen worden zonodig inrijbeperkende maatregelen genomen."

Berlijn
Het dodental door de vermoedelijke aanslag in Berlijn is opgelopen tot twaalf. Dat heeft de Duitse politie in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt. 48 mensen liggen in het ziekenhuis, een deel van hen is zwaargewond. Maandagavond reed een vrachtwagen in op een kerstmarkt bij de Gedächtniskirche in de Duitse hoofdstad.

Maastricht
Het evenement Magisch Maastricht neemt geen extra maatregelen 'Berlijn'. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. Ze zijn volgens de woordvoerder altijd alert op verdachte situaties. In Maastricht wordt wél opgeschaald als dit geadviseerd wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Sobere opening Kerststad Valkenburg na 'Parijs'
Onacceptabele risico’s bij Kerststad Valkenburg
Limburgse Islamitische Raad: 'kalmte en rust bewaren'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen