Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Kerst-Inn Roermond verrast de mensen thuis

Geplaatst opzaterdag 26 december 2020 - 16:58

Geen bomvolle aula van het Citaverde College in Roermond dit jaar tijdens de jaarlijkse Kerst-Inn. In plaats daarvan krijgen zo'n 300 bezoekers van de kerstbijeenkomst dit jaar gratis een maaltijd thuisbezorgd.

Corona zette ook een dikke streep door de jaarlijkse Kers-Inn Roermond. Al ruim vijftig jaar is dit een gezellig samenzijn voor 100 tot 150 bezoekers, veelal alleenstaanden en ouderen.

Thuis bezorgen
De organisatie wilde toch iets doen voor de vaste gasten en besloot de kerstmaaltijden thuis te gaan bezorgen. Wel moesten zij daarvoor een of twee mensen uitnodigen om het kerstdiner samen te nuttigen. Wethouder Marianne Smitsmans ging ook mee op pad. Ze erkent dat de sfeer heel anders is dan bij de Kerst-Inn: "Maar dit is toch altijd beter dan dat er helemaal niks gebeurd. Zo breng je de mensen toch samen."

Hondje
Een van de mensen die een kerstdiner in een doos kreeg uitgereikt, is Finy Buitenhuis uit Herten. Ze is weduwe en vindt het een mooi initiatief. "Alleen zijn is door het jaar heen al erg, maar met kerst al helemaal." Buitenhuis krijgt haar zoon op bezoek die vrijgezel is. Hij neemt zijn puppy mee die hij onlangs heeft gekocht. "Ik weet niet of ik het hondje iets van het diner mag geven, hij is natuurlijk nog niks gewend."

Hoewel ze heel graag had gehad dat de Kerst-Inn was doorgegaan denkt ze wel er een gezellige Tweede Kerstdag van te maken. "Oké, het zijn geen honderd mensen, maar met zijn tweetjes maken we er gewoon het beste van."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen