Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Gold Race gunt oud-winnaar laatste kunstje

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 10:29

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft de laatste twee wildcards voor de wielerklassieker verdeeld. De ploegen Nippo Vini Fantini en Vital Concept Cycling Club zullen van start gaan in Maastricht.

Dat betekent dat Damiano Cunego in de Zuid-Limburgse heuvels de gelegenheid krijgt om de laatste klassieker in zijn carrière te rijden.

Winnaar in 2008
De inmiddels 36-jarige Italiaan Cunego won de wedstrijd in 2008. Hij beëindigt in 2018 zijn carrière en heeft aangekondigd dat de Amstel Gold Race zijn laatste klassieker in de UCI World Tour zal worden. Hij zal in de Nippo Vini Fantini-equipe onder meer hulp krijgen van Marco Canola, die vorig jaar de Volta Limburg Classic op zijn naam schreef.

Wildcards
Vorige week verdeelde de organisatie al de overige wildcards, onder meer aan het team van Roompot-Nederlandse Loterij. De achttien UCI World Tour-teams, waar ook LottoNL-Jumbo onder valt, zijn automatisch geplaatst voor de koers die finisht in Vilt.

Lees ook: Roompot krijgt wildcard Amstel Gold Race

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen