Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Gold Race gunt oud-winnaar laatste kunstje

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 10:29

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft de laatste twee wildcards voor de wielerklassieker verdeeld. De ploegen Nippo Vini Fantini en Vital Concept Cycling Club zullen van start gaan in Maastricht.

Dat betekent dat Damiano Cunego in de Zuid-Limburgse heuvels de gelegenheid krijgt om de laatste klassieker in zijn carrière te rijden.

Winnaar in 2008
De inmiddels 36-jarige Italiaan Cunego won de wedstrijd in 2008. Hij beëindigt in 2018 zijn carrière en heeft aangekondigd dat de Amstel Gold Race zijn laatste klassieker in de UCI World Tour zal worden. Hij zal in de Nippo Vini Fantini-equipe onder meer hulp krijgen van Marco Canola, die vorig jaar de Volta Limburg Classic op zijn naam schreef.

Wildcards
Vorige week verdeelde de organisatie al de overige wildcards, onder meer aan het team van Roompot-Nederlandse Loterij. De achttien UCI World Tour-teams, waar ook LottoNL-Jumbo onder valt, zijn automatisch geplaatst voor de koers die finisht in Vilt.

Lees ook: Roompot krijgt wildcard Amstel Gold Race

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen