Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie de11devande11de wil terug naar Vrijthof

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 14:22

De Sjeng Kraft Kompenei houdt de opening van het carnavalsseizoen bij voorkeur op het Vrijthof in Maastricht.

"Dat is altijd onze intentie geweest en zal altijd zo blijven", zegt Marcel van Eeghem namens de Sjeng Kraft Kompenei tegen L1.

Meebewegen
"Maar dan moeten alle partijen meebewegen", voegt Van Eeghem namens de organisator van de11devande11de toe.

Buiten
Dit jaar vond de opening van het carnavalsseizoen op 11 november plaats in het overdekte MECC in Maastricht. "We zijn ooit begonnen op het Onze Lieve Vrouweplein en daarna verdergegaan op het Vrijthof." Volgens Van Eeghem is het er de Sjeng Kraft Kompenei altijd om te doen geweest om het evenement buiten te houden. Hij geeft aan dat er ook voor de editie van 2019 hard aan getrokken is om de11devande11de buiten te krijgen.

Bezoekers
De eerste editie van het feest in het MECC bracht 10.000 carnavalsvierders op de been. De evenementenhal biedt plaats aan 17.000 bezoekers voor een feest als de11devande11de.

Lees ook: De11vande11de: carnavalsvierders laten MECC links liggen

Verbeterpunten
Niettemin ziet Van Eeghem perspectief voor de carnavalsopening in het MECC. "We zijn niet ontevreden. Er hing een fantastische sfeer." Als verbeterpunten somt hij de indeling en de belichting op.

Evalueren
De Sjeng Kraft Kompenei gaat de eerste editie van de11devande11de evalueren. Begin 2020 worden de resultaten verwacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen