Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Bruis dient plan in voor 'hybride festival'

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2020 - 12:12

De organisatie van het Maastrichtse festival Bruis heeft een plan ingediend bij het stadsbestuur om het festijn dit jaar toch door te laten gaan.

"Zie het als een soort hybride versie van Bruis", zegt directeur Wim Smeets van de Muziekgieterij, organisator van Bruis.

Anderhalvemeterregel
Het popfestival, dat elk jaar het eerste weekend van september plaatsvindt, kan na de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen in principe doorgaan. "Makkelijker gezegd dan gedaan", zo zegt Smeets. "Een festival organiseren met de anderhalvemeterregel is economisch onhaalbaar. Bruis heeft minstens 8.000 bezoekers per dag nodig. Dat kan nooit met anderhalve meter afstand. Bovendien kunnen we daar ook niet op handhaven", aldus de organisator.

Lees ook: Rutte: Waarschijnlijk medio augustus weer grote evenementen

Hybride versie
Heel veel festivalorganisaties hebben de editie van dit jaar geschrapt en verplaatst naar volgend jaar. Bruis 2020 is officieel nooit afgelast. Daarmee is het Maastrichtse festival een van de weinigen die de deur op een kiertje hebben gehouden. "We hebben dan ook een idee ingediend om toch een soort Bruis door te kunnen laten gaan", zegt Smeets. "We willen dan een maximum aantal bezoekers toelaten in de Muziekgieterij. Verder willen we de caf├ęs in Maastricht erbij betrekken. Daar kunnen bezoekers dan via een livestream genieten van de optredens", zegt hij. Volgens Smeets heeft hij de horeca inmiddels formeel gepolst en reageren ze enthousiast.

Line-up
Welke artiesten er zoal in Maastricht te bewonderen zullen zijn, zal moeten blijken. Een aantal international bands zal volgens Smeets de oversteek over de oceaan niet wagen vanwege het coronavirus. "We richten ons nu op Nederlandse en Belgische bands. We wachten nu op groen licht van het stadsbestuur. Dan kunnen we verder."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen