Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Bruis dient plan in voor 'hybride festival'

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2020 - 12:12

De organisatie van het Maastrichtse festival Bruis heeft een plan ingediend bij het stadsbestuur om het festijn dit jaar toch door te laten gaan.

"Zie het als een soort hybride versie van Bruis", zegt directeur Wim Smeets van de Muziekgieterij, organisator van Bruis.

Anderhalvemeterregel
Het popfestival, dat elk jaar het eerste weekend van september plaatsvindt, kan na de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen in principe doorgaan. "Makkelijker gezegd dan gedaan", zo zegt Smeets. "Een festival organiseren met de anderhalvemeterregel is economisch onhaalbaar. Bruis heeft minstens 8.000 bezoekers per dag nodig. Dat kan nooit met anderhalve meter afstand. Bovendien kunnen we daar ook niet op handhaven", aldus de organisator.

Lees ook: Rutte: Waarschijnlijk medio augustus weer grote evenementen

Hybride versie
Heel veel festivalorganisatie de editie van dit jaar geschrapt en verplaatst naar volgend jaar. Bruis 2020 is officieel nooit afgelast. Daarmee is het Maastrichtse festival een van de weinigen die de deur op een kiertje hebben gehouden. "We hebben dan ook een idee ingediend om toch een soort Bruis door te kunnen laten gaan", zegt Smeets. "We willen dan een maximum aantal bezoekers toelaten in de Muziekgieterij. Verder willen we de cafés in Maastricht erbij betrekken. Daar kunnen bezoekers dan via een livestream genieten van de optredens", zegt hij. Volgens Smeets heeft hij de horeca inmiddels formeel gepolst en reageren ze enthousiast.

Line-up
Welke artiesten er zoal in Maastricht te bewonderen zullen zijn, zal moeten blijken. Een aantal international bands zal volgens Smeets de oversteek over de oceaan niet wagen vanwege het coronavirus. "We richten ons nu op Nederlandse en Belgische bands. We wachten nu op groen licht van het stadsbestuur. Dan kunnen we verder."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen