Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjevrouwen winnen in Venlo van sterk Duitsland

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 20:36

De Nederlandse voetbalsters hebben in Venlo Duitsland in een vriendschappelijk duel verslagen.

De nummer vier van de wereld won in De Koel met 2-1 van de nummer twee van de wereld. Jackie Groenen en Daniëlle van den Donk scoorden voor de Oranje Leeuwinnen. Het was de eerste zege van Nederland op Duitsland sinds 2000. Lieke Martens uit Nieuw-Bergen begon de wedstrijd in de basis.

Olympische Spelen
De wedstrijd tegen Duitsland was de tweede die de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde als voorbereiding op de Olympische Spelen komende zomer in Tokio. De voetbalsters wonnen vorige week in Brussel ruim van België met 6-1. Door de winst op Duitsland won Nederland het drieluik tussen de landen die gezamenlijk het WK van 2027 willen organiseren.

Sterk begin
De Oranje-vrouwen zetten vanaf het beginsignaal druk op de Duitse defensie. Jill Roord was in die beginfase gevaarlijk met een schot op de lat en een schuiver voorlangs. Na een kwartier was het raak. Na slecht uitverdedigen van de Duitse vrouwen kreeg spits Vivianne Miedema de bal en uit haar voorzet schoot Jackie Groenen de bal hard langs de Duitse keepster Merle Frohms.

Lize Kop
De ploeg van Wiegman ging na die goal nadrukkelijk op zoek naar de tweede. Lieke Martens en Miedema waren dichtbij de 2-0, maar misten net de finesse om het af te maken. Martens haalde na een dribbel hard uit, maar keepster Frohms wist de bal te keren. Ietwat tegen de verhoudingen in viel ineens vlak voor rust de gelijkmaker. Keepster Lize Kop, die van Wiegman de kans kreeg om zich te laten zien in een grote wedstrijd en Sari van Veenendaal naar de bank verdreef, was kansloos op de inzet van Laura Freigang. Even later greep ze wel goed in bij een doelpoging van Klara Bühl.

Voorsprong
Beide teams maakten er ook in de tweede helft een aantrekkelijk duel van. Kansen waren er over en weer, maar in de 61e minuut wist Oranje een aanval met succes af te ronden. Roord schoot in eerste instantie de bal op de lat, maar Daniëlle van den Donk ving de terugstuiterende bal op en kopte de 2-1 binnen. Van rustig achterover leunen was geen sprake bij de Nederlandse vrouwen. Duitsland was in het laatste kwartier gevaarlijker, maar de ploeg wist geen van de kansen om te zetten in een doelpunt, ook dankzij reddingen van Kop.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen