Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 17:28

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 speelt donderdag in Meerssen tegen Denemarken de laatste en beslissende wedstrijd in de eliteronde.

Regerend Europees kampioen Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het EK komende zomer in Israel.

In groep zes van de EK-kwalificatie heeft zowel Denemarken als Nederland de eerste twee wedstrijden tegen Tsjechië en Slovenië gewonnen. Maar Oranje heeft een beter doelsaldo dan de Denen (9 tegen 5).

Beste nummer 2
Als de Nederlandse meisjes verliezen, hebben ze nog een kleine kans om zich alsnog te plaatsen. Ook de beste nummer 2 gaat naar het EK. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks plaatsen voor het EK", zegt bondscoach André Koolhof uit Eijsden.

Thuisvoordeel
"Ik verwacht een spannende wedstrijd. Het wordt een mooie clash." Verdedigster Danique Kerkdijk (18) is het daarmee eens. "Denemarken is zowel fysiek als voetballend heel sterk." Koolhof en zijn team hopen dat er zo veel mogelijk mensen komen kijken. "Het is een enorme steun voor het team als de supporters erachter gaan staan. Zo kunnen we optimaal profiteren van het thuisvoordeel."

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken wordt gespeeld in Sportpark Marsana, op de velden van SV Meerssen. De aftrap is om 18.00 uur. De kaartjes kosten vier euro.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalvrouwen plaatsen zich voor play-offs WK
Oranjevrouwen loten Schotland
Lieke Martens scoort bij winnende Oranjevrouwen
Glansrol Lieke Martens in oefenduel voetbalvrouwen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen