Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 17:28

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 speelt donderdag in Meerssen tegen Denemarken de laatste en beslissende wedstrijd in de eliteronde.

Regerend Europees kampioen Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het EK komende zomer in Israel.

In groep zes van de EK-kwalificatie heeft zowel Denemarken als Nederland de eerste twee wedstrijden tegen Tsjechië en Slovenië gewonnen. Maar Oranje heeft een beter doelsaldo dan de Denen (9 tegen 5).

Beste nummer 2
Als de Nederlandse meisjes verliezen, hebben ze nog een kleine kans om zich alsnog te plaatsen. Ook de beste nummer 2 gaat naar het EK. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks plaatsen voor het EK", zegt bondscoach André Koolhof uit Eijsden.

Thuisvoordeel
"Ik verwacht een spannende wedstrijd. Het wordt een mooie clash." Verdedigster Danique Kerkdijk (18) is het daarmee eens. "Denemarken is zowel fysiek als voetballend heel sterk." Koolhof en zijn team hopen dat er zo veel mogelijk mensen komen kijken. "Het is een enorme steun voor het team als de supporters erachter gaan staan. Zo kunnen we optimaal profiteren van het thuisvoordeel."

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken wordt gespeeld in Sportpark Marsana, op de velden van SV Meerssen. De aftrap is om 18.00 uur. De kaartjes kosten vier euro.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalvrouwen plaatsen zich voor play-offs WK
Oranjevrouwen loten Schotland
Lieke Martens scoort bij winnende Oranjevrouwen
Glansrol Lieke Martens in oefenduel voetbalvrouwen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen