Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 17:28

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 speelt donderdag in Meerssen tegen Denemarken de laatste en beslissende wedstrijd in de eliteronde.

Regerend Europees kampioen Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het EK komende zomer in Israel.

In groep zes van de EK-kwalificatie heeft zowel Denemarken als Nederland de eerste twee wedstrijden tegen Tsjechië en Slovenië gewonnen. Maar Oranje heeft een beter doelsaldo dan de Denen (9 tegen 5).

Beste nummer 2
Als de Nederlandse meisjes verliezen, hebben ze nog een kleine kans om zich alsnog te plaatsen. Ook de beste nummer 2 gaat naar het EK. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks plaatsen voor het EK", zegt bondscoach André Koolhof uit Eijsden.

Thuisvoordeel
"Ik verwacht een spannende wedstrijd. Het wordt een mooie clash." Verdedigster Danique Kerkdijk (18) is het daarmee eens. "Denemarken is zowel fysiek als voetballend heel sterk." Koolhof en zijn team hopen dat er zo veel mogelijk mensen komen kijken. "Het is een enorme steun voor het team als de supporters erachter gaan staan. Zo kunnen we optimaal profiteren van het thuisvoordeel."

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken wordt gespeeld in Sportpark Marsana, op de velden van SV Meerssen. De aftrap is om 18.00 uur. De kaartjes kosten vier euro.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalvrouwen plaatsen zich voor play-offs WK
Oranjevrouwen loten Schotland
Lieke Martens scoort bij winnende Oranjevrouwen
Glansrol Lieke Martens in oefenduel voetbalvrouwen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen