Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjevrouwen naar WK

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 22:30

De oranjevrouwen van de Roermondse bondscoach Roger Reijners hebben zich donderdag voor het eerst in de historie geplaatst voor het WK.

In de allesbeslissende wedstrijd tegen Italië werd het donderdagavond 1-2 voor Oranje. Omdat het eerste duel tussen beide landen in een 1-1 gelijkspel eindigde, veroverden de Oranje Leeuwinnen het laatste WK-ticket .

Miedema
Nederland met voetbalster Lieke Martens in de basis, kwam al na 8 minuten op voorsprong door een doelpunt van Vivianne Miedema.

Lieke Martens
Voor rust scoorde Miedema ook nog de tweede goal. De voorzet voor dat doelpunt van kwam de uit Nieuw-Bergen afkomstige Lieke Martens. Italië kon daar na de pauze één doelpunt, een eigen doelpunt van Stephanie van der Gragt, tegenoverstellen en dat was te weinig.

Kim Mourmans uit Maastricht en Dominique Janssen uit Horst waren ook afgereisd naar Italië, maar kwamen niet in actie.

De loting voor het WK is op 6 december. Het toernooi in Canada start op 5 juni volgend jaar.

L1
L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalvrouwen loten Canada, China en Nieuw-Zeeland
Oranjevrouwen in trek bij voetbalpubliek
Reijners verliest met zijn dames van Australië
Drie Limburgse vrouwen in selectie Nederlands elftal
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen