Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen zorgen voor doelpuntenregen in Turkije

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 19:45

De Oranjeleeuwinnen hebben op weg naar het EK van 2021 weer een doelpuntrijke overwinning geboekt.

De regerend kampioen van Europa, met de Limburgse Dominique Bloodworth in de basis, versloeg Turkije in Izmir met 8-0.

Verdedigingsduo
Het centrale verdedigingsduo, Bloodworth uit Horst aan de Maas en de Brabantse Anouk Nouwen, hield goed stand. Aanvallen van het Turkse dameselftal wisten de twee prima te weren.

Formaliteit
Plaatsing voor het EK in Engeland is nu nog slechts een formaliteit voor Oranje, dat dinsdag Slovenië ontvangt in Arnhem.

Openingsfase
Het duurde aan de Turkse westkust even voor de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman grip kregen op de wedstrijd. Turkije kwam er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit en Oranje had een aantal overtredingen nodig om de aanvallen van de thuisploeg te onderbreken. Toen de Nederlandse voetbalsters na 25 minuten echter de score hadden geopend, was het Turkse verzet ook direct gebroken.

Buitenspel
Het openingsdoelpunt van Shanice van de Sanden had niet geteld als er een VAR was geweest. De aanvalster van Olympique Lyon, weer terug in Oranje, stond buitenspel toen ze de bal op aangeven van Vivianne Miedema binnenschoot: 0-1. Het was de arbitrage echter ontgaan en daardoor kon Van de Sanden alsnog de 0-1 vieren, enkele minuten nadat ze een grote kans onbenut had gelaten. Daarna ging het hard.

Strafschop
Sherida Spitse schoot na een half uur uit een strafschop haar zesde doelpunt in deze EK-kwalificatie binnen, Miedema liet in blessuretijd met een knappe kopbal, op aangeven van Van de Sanden, de derde treffer aantekenen. De topschutter aller tijden van Oranje had even daarvoor een doelpunt voorkomen zien worden door ploeggenote Aniek Nouwen, die vlak voor de doellijn per ongeluk een schot van Miedema blokkeerde. Nouwen, de 20-jarige verdedigster van PSV, kreeg in Izmir van Wiegman een kans in de basis en maakte een goede indruk.

'Hattrick'
In de tweede helft ging de regerend kampioen van Europa vrolijk door met scoren. Van de Donk tekende voor de 0-4, 0-6 en 0-7. Haar 'hattrick' werd onderbroken door Miedema, die de vijfde goal liet aantekenen. Van de Sanden fungeerde drie keer als aangeefster, de laatste treffer van Van de Donk viel uit een hoekschop van Spitse. Deze Friezin, met haar spelhervattingen van grote waarde voor Oranje, krulde vlak voor tijd vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije trap in de kruising voor de 0-8.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen