Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen zorgen voor doelpuntenregen in Turkije

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 19:45

De Oranjeleeuwinnen hebben op weg naar het EK van 2021 weer een doelpuntrijke overwinning geboekt.

De regerend kampioen van Europa, met de Limburgse Dominique Bloodworth in de basis, versloeg Turkije in Izmir met 8-0.

Verdedigingsduo
Het centrale verdedigingsduo, Bloodworth uit Horst aan de Maas en de Brabantse Anouk Nouwen, hield goed stand. Aanvallen van het Turkse dameselftal wisten de twee prima te weren.

Formaliteit
Plaatsing voor het EK in Engeland is nu nog slechts een formaliteit voor Oranje, dat dinsdag Sloveniƫ ontvangt in Arnhem.

Openingsfase
Het duurde aan de Turkse westkust even voor de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman grip kregen op de wedstrijd. Turkije kwam er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit en Oranje had een aantal overtredingen nodig om de aanvallen van de thuisploeg te onderbreken. Toen de Nederlandse voetbalsters na 25 minuten echter de score hadden geopend, was het Turkse verzet ook direct gebroken.

Buitenspel
Het openingsdoelpunt van Shanice van de Sanden had niet geteld als er een VAR was geweest. De aanvalster van Olympique Lyon, weer terug in Oranje, stond buitenspel toen ze de bal op aangeven van Vivianne Miedema binnenschoot: 0-1. Het was de arbitrage echter ontgaan en daardoor kon Van de Sanden alsnog de 0-1 vieren, enkele minuten nadat ze een grote kans onbenut had gelaten. Daarna ging het hard.

Strafschop
Sherida Spitse schoot na een half uur uit een strafschop haar zesde doelpunt in deze EK-kwalificatie binnen, Miedema liet in blessuretijd met een knappe kopbal, op aangeven van Van de Sanden, de derde treffer aantekenen. De topschutter aller tijden van Oranje had even daarvoor een doelpunt voorkomen zien worden door ploeggenote Aniek Nouwen, die vlak voor de doellijn per ongeluk een schot van Miedema blokkeerde. Nouwen, de 20-jarige verdedigster van PSV, kreeg in Izmir van Wiegman een kans in de basis en maakte een goede indruk.

'Hattrick'
In de tweede helft ging de regerend kampioen van Europa vrolijk door met scoren. Van de Donk tekende voor de 0-4, 0-6 en 0-7. Haar 'hattrick' werd onderbroken door Miedema, die de vijfde goal liet aantekenen. Van de Sanden fungeerde drie keer als aangeefster, de laatste treffer van Van de Donk viel uit een hoekschop van Spitse. Deze Friezin, met haar spelhervattingen van grote waarde voor Oranje, krulde vlak voor tijd vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije trap in de kruising voor de 0-8.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen