Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen winnen van Russinnen: 2-0

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 22:09

Het Nederlands damesvoetbalelftal heeft na vier EK-kwalificatiewedstrijden nog steeds de volle buit te pakken. In Eindhoven werd dinsdag ook Rusland aan de zegekar gebonden: 2-0.

Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst stond de volledige 90 minuten binnen de lijnen bij de Oranjeleeuwinnen.

Van de Donk
De wedstrijd in het Philips Stadion stond deels in het teken van de honderdste interland van Daniƫlle van de Donk. De middenvelder gaf het persoonlijke feestje extra glans door in de twaalfde minuut met een volley de openingstreffer voor haar rekening te nemen. Nederland, de betere ploeg van de twee, had nog binnen het halfuur de marge moeten verdubbelen, maar captain Sherida Spitse miste een strafschop.

Score uitbreiden
De 1-0 tussenstand bleef daardoor een tijdje op het bord staan, totdat Vivianne Miedema na een uur voetbal een duit in het zakje deed. De all-time-topscorer van de Oranjeleeuwinnen was met een tegendraadse kopbal de Russische keeper Tatyana Shcherbak de baas. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Nederland nog kansen om de score verder uit te breiden, maar een derde treffer bleek niet meer in het vat te zitten.

Wilms en Martens
Lynn Wilms uit Tegelen kwam niet in actie bij de formatie van bondscoach Sarina Wiegman. De verdediger van FC Twente bleef 90 minuten op de bank. De Nieuw-Bergense sterspeler Lieke Martens van FC Barcelona ontbreekt door een blessure in de Oranje-selectie.

Poule
Vrijdag speelden de Oranjeleeuwinnen tegen Sloveniƫ, de nummer vier in de kwalificatiepoule en won met 2-4. Nederland gaat in die poule met 12 punten uit vier duels fier aan kop, gevolgd door Rusland en Kosovo, die beiden 6 punten pakten in 3 wedstrijden. De groepswinnaar en de drie beste nummers twee gaan rechtstreeks naar het EK, de overige zes nummers twee mogen via play-offs gaan uitvechten wie zich voor het eindtoernooi plaatst.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen