Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen winnen van Russinnen: 2-0

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 22:09

Het Nederlands damesvoetbalelftal heeft na vier EK-kwalificatiewedstrijden nog steeds de volle buit te pakken. In Eindhoven werd dinsdag ook Rusland aan de zegekar gebonden: 2-0.

Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst stond de volledige 90 minuten binnen de lijnen bij de Oranjeleeuwinnen.

Van de Donk
De wedstrijd in het Philips Stadion stond deels in het teken van de honderdste interland van Daniëlle van de Donk. De middenvelder gaf het persoonlijke feestje extra glans door in de twaalfde minuut met een volley de openingstreffer voor haar rekening te nemen. Nederland, de betere ploeg van de twee, had nog binnen het halfuur de marge moeten verdubbelen, maar captain Sherida Spitse miste een strafschop.

Score uitbreiden
De 1-0 tussenstand bleef daardoor een tijdje op het bord staan, totdat Vivianne Miedema na een uur voetbal een duit in het zakje deed. De all-time-topscorer van de Oranjeleeuwinnen was met een tegendraadse kopbal de Russische keeper Tatyana Shcherbak de baas. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Nederland nog kansen om de score verder uit te breiden, maar een derde treffer bleek niet meer in het vat te zitten.

Wilms en Martens
Lynn Wilms uit Tegelen kwam niet in actie bij de formatie van bondscoach Sarina Wiegman. De verdediger van FC Twente bleef 90 minuten op de bank. De Nieuw-Bergense sterspeler Lieke Martens van FC Barcelona ontbreekt door een blessure in de Oranje-selectie.

Poule
Vrijdag speelden de Oranjeleeuwinnen tegen Slovenië, de nummer vier in de kwalificatiepoule en won met 2-4. Nederland gaat in die poule met 12 punten uit vier duels fier aan kop, gevolgd door Rusland en Kosovo, die beiden 6 punten pakten in 3 wedstrijden. De groepswinnaar en de drie beste nummers twee gaan rechtstreeks naar het EK, de overige zes nummers twee mogen via play-offs gaan uitvechten wie zich voor het eindtoernooi plaatst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen